Ce semnale îți trimite corpul tău când ai prea multe toxine. Află când este momentul să faci o cură de detoxifiere.

foto: natadviser.com

Corpul tău simte când îi dai prea multe toxine și îți trimite semnale pe care ar trebui să le iei în seamă. Află când este momentul să faci o cură de detoxifiere.

Toxinele sunt substanțe care îți otrăvesc corpul și te fac să nu mai funcționezi la capacitate normală. Te simți obosită și nu mai ai chef de nimic și deși ai putea fi tentată să pui aceste simptome pe seama volumului de muncă și a trecerii anilor, potrivit unica.ro, ar trebui să știi că ai putea să te simți așa din cauza alimentelor pe care le consumi.

Nu reușești să scapi de kilogramele în plus

Dacă ai încercat în zadar să slăbești făcând sport și numărând calorii, cantitatea de toxine din corpul tău te-ar putea împiedica să îți îndeplinești scopul. Multe substanțe nesănătoase sunt lipofile, adică sunt depozitate în grăsime, și de aceea pare imposibil să scapi de kilogramele în plus.

Nu te poți concentra

Toxinele îți afectează capacitatea de concentrare și te fac să te simți rupt de realitate. Cele mai periculoase substanțe sunt aspartamul și glutamatul monosodic, așa că încearcă să le eviți. Aspartamul se găsește în băuturi fără zahăr, alimente dietetice și pastă de dinți, iar glutamatul monosodic în alimente procesate.

Suferi de insomnie

Dacă organismul tău este stresat din cauza cantității ridicate de toxine, nivelul de cortizol o poate lua razna. Cortizolul este un hormon eliberat pentru a face față stresului, iar dimineața este la cel mai ridicat nivel, în timp ce seara coboară. Dacă această balanță este dată peste cap, nivelul de hormoni poate fi ridicat și seara, iar această situație duce la apariția insomniei. Lipsa somnului îți poate da probleme serioase de sănătate, așa că este extrem de important să dormi cel puțin opt ore pe noapte.

Te simți epuizată fără motiv

Dacă dormi opt ore pe noapte și tot te simți epuizată când te trezești, dă vina pe toxine. O cantitate ridicată de astfel de substanțe reprezintă un motiv de stres pentru organism și o provocare pentru glandele suprarenale. Unele toxine pot chiar să îți dea peste cap funcția suprarenală. Cafeina, de exemplu, are un impact negativ asupra acesteia.

Ești sensibilă la mirosuri

Dacă nu mai suporți mirosurile puternice, nu te gândi că ești însărcinată. Ar putea fi un semn că ai o cantitate mare de toxine în organism. Când ficatul tău nu mai poate elimina toxinele, devine sensibil la mirosuri și îți poate da dureri de cap și greață.

Ai dureri inexplicabile de cap

Dacă suferi de dureri inexplicabile de cap, înseamnă că ai nevoie de o cură de detoxifiere. Cele mai comune toxine care dau aceste simptome sunt tot aspartamul și glutamatul monosodic, dar la fel de periculoase sunt și metalele grele, coloranții artificiali și conservanții.

Ai schimbări de atitudine

Dacă ai schimbări de atitudine, înseamnă că există un dezechilibru hormonal în organism. Unele toxine, precum xenoestrogenii, dau peste cap nivelul hormonal atât la bărbați, cât și la femei. Xenoestrogenii sunt compuși sintetici, care se poartă ca estrogenul, odată ce ajung în corpul uman. Dacă vrei să eviți aceste substanțe periculoase, stai departe de plastic.

Corpul tău emană un miros urât

Dacă ai o respirație urât mirositoare ori scaunul și-a modificat mirosul, înseamnă că nivelul de toxine din organism este foarte mare, iar ficatul și colonul nu le mai pot elimina. Îți poți ajuta ficatul cu ceaiuri sau suplimente pe bază de armurariu, iar colonul ți-l poți curăța făcând o clismă cu cafea. Cere, însă, sfatul medicului de familie, când vrei să faci o cură de detoxifiere.

sursa: specialarad.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.