Ce sunt virusurile și ce metode naturale, simple se cunosc pentru combaterea acestora. De acum veți evalua mult mai bine situația

foto: viataverdeviu.ro

Pana in prezent au fost identificate peste 2000 de virusuri, desi doar 10% dintre acestea infecteaza oamenii.

Pana nu demult oamenii de stiinta credeau ca virusurile umane nu pot afecta animalele si nici invers, insa acum stim ca virusurile nu numai ca pot trece de la o specie la alta, dar uneori se pot combina si crea noi tulpini. Aceste tulpini noi prezinta o reala amenintare pentru viata, scrie viataverdeviu.ro.

In 1918 pandemia de gripa spaniola a facut victime la nivel global. Estimarile au aratat ca numarul deceselor a variat de la 20 la 100 de milioane, adica aproximativ 5% din intreaga populatie – intr-un singur an. Spre deosebire de pandemiile si epidemiile de gripa anterioare, aceasta a ucis adulti sanatosi, cand, de obicei, virusurile gripale vizeaza copiii, varstnicii si persoanele infirme. Mai multi oameni au murit in anul respectiv din cauza pandemiei decat in timpul celor patru ani de ciuma bubonica.

Multe tulpini gripale periculoase par sa provina din China. Aceasta convingere se bazeaza pe existenta unei populatii foarte dense care traieste in proximitatea unor populatii mari de animale. Multe tulpini virale care si-au avut originea in China au trecut de la pasari sau porci la populatia umana. Pasarile sunt purtatoare a peste 15 tulpini virale.

Ce este un virus?

Un virus este un organism patogen, un parazit care nu este clasificat ca fiind viu, pentru ca nu are o celula, esentiala in definitia data organismelor vii. Un virus nu are membrana celulara, metabolism, nu respira si nu se poate multiplica in afara celulei vii. Este un organism perfid, pe jumatate viu, alcatuit dintr-un singur lant de ADN sau ARN sau din ambele si care cauta o celula pe care sa o invadeze. Odata ajuns in interior, acesta reprogrameaza celula cu propriul sau ADN sau ARN si se multiplica in masa, strapungand celula cu mii de noi tulpini care cauta noi celule de invadat. Virusurile cu ARN se pot transforma mai usor decat virusurile cu ADN. (SARS- Sindromul respirator sever acut, virusul aviar, virusul West Nile, gripa porcina, virusul hepatic, pojar, poliomielita, febra galbena si Ebola se numara printre virusurile cu ARN).

Daca doi virusuri invadeaza aceeasi celula (un virus aviar si un virus uman, de exemplu) ADN-ul acestora se poate combina si poate da nastere unui nou virus, cu potential nociv mai mare. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care doua virusuri de la animale se combina si se transfera la oameni.

Virusurile au doua cicluri de viata: ciclul litic si ciclul lizogenic.

Ciclul litic

In ciclul litic, virusul se concentreaza pe reproducere. Invadeaza celula, isi introduce ADN-ul si creaza mii de replici, care strapung membrana celulara, ucid celula si fiecare noua tulpina virala invadeaza celule noi perpetuand procesul.

Ciclul lizogenic

In ciclul lizogenic, virusurile raman pasivi in celulele-gazda. Virusul poate ramane latent ani de zile. Este cazul herpesului sau al varicelei (varicela poate cauza zona zoster la varsta adulta, daca se reactiveaza virusul latent).

Cum se lupta corpul cu un virus?

Corpul uman se lupta constant cu tot felul de organisme, inclusiv virusi. Prima linie de aparare o formeaza pielea, mucoasele si acidul gastric. Daca inhalam un virus, mucoasa il capteaza si incearca sa-l expulzeze. Daca este inghitit, acidul din stomac il ucide. Daca virusul trece de prima linie de aparare, intra in actiune sistemul imunitar. Fagocitele declara razboi si elibereaza interferon pentru a proteja celulele inconjuratoare. Daca acestea nu pot distruge forta invadatoare, vin in ajutor limfocitele.

Limfocitele, celulele T si B, pastreaza in memorie infectiile anterioare pe care le-a suferit corpul, daca au fost suficient de grave incat sa fie implicate si ele. In cazurile anterioare au fost formati anticorpi si corpul stie sa combata infectiile pe care le cunoaste deja. (Acesta este si mecanismul dupa care functioneaza vaccinurile. Corpul s-a mai confruntat cu o infectie anterioara). Insa virusurile pot suferi mutatii, uneori atat de mari incat corpul sa nu-i mai recunoasca din infectiile combatute in trecut. De asemenea, pot actiona atat de rapid, incat ucid inainte ca limfocitele sa actioneze.

Cum se trateaza un virus in medicina conventionala?

Medicamentele antivirale nu ucid in mod direct virusul; doar il tin captiv in celula, impiedicandu-l sa se reproduca. Problema este, insa, ca antiviralul trebuie luat in 48 de ore de la declansarea simptomelor, altfel nu are efect.

Antibioticele nu ucid virusii. Ele ucid bacterii, nu virusii. Dar ucid si bacteriile bune de care avem nevoie. Administrarea antibioticelor in cazul unei infectii virale poate duce la o suprapopulare cu Candida, dand sistemului imunitar inca o infectie sistemica de care trebuie sa se ocupe, in conditiile in care are nevoie de toate resursele pentru combaterea infectiei virale.

Tratamentul conventional este unul simptomatic – lichide, medicamente pentru astm, insa nu exista un medicament care sa ucida in mod direct virusul.

Cum poti trata un virus in mod natural?

Un sistem imunitar sanatos este conditia de baza pentru medicina naturala. O alimentatie densa nutritiv, un stil de viata sanatos si un corp care a fost cat mai putin expus la toxine este prima si cea mai importanta masura de aparare.

Un sistem imunitar sanatos incepe in intestine cu o flora intestinala echilibrata. Foarte multi occidentali sufera de suprapopularea cu Candida, care compromite sistemul imunitar si duc o lupta constanta pentru mentinerea acesteia sub control.

Daca te imbolnavesti, NU HRANI virusul sau Candida cu zahar. Da, trebuie sa bei multe lichide, dar nu bauturi carbogazoase sau sucuri pline de zahar. Limonada de merisor indulcita cu stevia este o alegere potrivita. Se poate bea atat rece cat si calda.

Si fa gargara. Fa cat mai multa gargara. Gargara reduce povara virala si ajuta corpul sa se mai elibereze de invadatori. Fa gargara cu otet din cidru de mere organic. Este uimitor.

De asemenea, nu uita ca febra este doar o metoda prin care natura combate infectia. Desigur, nici o febra prea mare nu este de dorit (peste 39) si trebuie sa eviti deshidratarea.

Plante, vitamine si antivirale naturale

Vitaminele A, D, E si C sunt nutrienti vitali pentru sistemul imunitar. Daca iei doze mari de vitamina C pentru a combate un virus, nu uita ca nu trebuie sa renunti brusc la ele. Administrarea trebuie intrerupta progresiv. Vitamina C ajuta sistemul imunitar sa produca interferon, care protejeaza celulele sanatoase de invazia virala.

Zinc si seleniu

Zincul s-a dovedit eficient impotriva racelilor obisnuite si, sub forma de unguent, contra herpesului. Se crede ca impiedica replicarea virusului.

Sistemul imunitar are nevoie de seleniu pentru a actiona adecvat si a produce suficiente celule albe.

Coenzima Q10

Suplimentele cu Coenzima Q10 s-a dovedit ca intaresc semnificativ sistemul imunitar.

Probioticele

Probioticele sunt intotdeauna utile in mentinerea sanatatii intestinale, mai ales cand corpul sufera de o infectie virala care implica sistemul digestiv. Alimentele si bauturile probiotice fara adaos de zahar mentin bacteriile intr-un echilibru sanatos.

Usturoi

Usturoiul este antiviral, antifungic si antibacterian. Poti lua usturoiul sub forma de tonic sau, daca rezisti, poti mesteca usturoiul crud. Acesta va combate virusul, dar si alte infectii care ar putea sa apara ulterior.

Echinaceea

Echinaceea intareste sistemul imunitar, dar s-a dovedit ca reduce si severitatea si durata infectiilor virale.

Argint coloidal

Argintul coloidal se crede ca afecteaza enzimele care permit virusilor (dar si bacteriilor si ciupercilor) sa foloseasca oxigenul.

Soc

Un test dublu orb a aratat ca extractul de soc are abilitatea de a reduce simptomele de gripa si accelereaza recuperarea. De asemenea, socul mareste reactia imunitara si numarul de anticorpi din sange. Acesta inhiba si abilitatea virusului de a penetra celulele sanatoase si protejeaza celulele cu antioxidanti puternici. Socul s-a dovedit ca poate inhiba multiplicarea a patru tulpini de virusuri herpes si ca reduce infectiozitatea tulpinilor de HIV.

Ceai verde

Flavonoidele din ceaiul verde sunt considerate eficiente in combaterea infectiilor virale prin prevenirea virusului de a intra in celulele gazda si inhibarea multiplicarii.

Extract din frunze de maslin

Desi sunt necesare si teste dublu oarbe, extractul din frunza de maslin s-a dovedit ca poate inhiba multiplicare virusurilor. In cadrul unui studiu, 115 din 119 pacienti cu infectie de tract respirator au manifestat o recuperare rapida, in timp ce 120 din 172 au prezentat o recuperare rapida si completa de pe urma infectiilor virale de piele, de genul herpesului.

Pau d’Arco

Pau d’Arco este folosit de multa vreme de populatiile indigene. Unul dintre compusii acestuia, lapachol, s-a dovedit eficient contra mai multor tipuri de virusi, printre care virusul gripal, herpes simplex de tip I si II si polio. Se crede ca inhiba multiplicarea acestora.

Radacina de lemn dulce

Studiile au aratat ca glicirizina, un compus prezent in radacina de lemn dulce, s-a dovedit mai eficienta in combaterea mostrelor de coronavirus recoltate de la bolnavii cu SARS decat patru medicamente antivirale. Radacina de lemn dulce reduce multiplicarea virusului, absorbtia celulara si abilitatea virusului de a penetra celulele. S-a folosit si pentru tratarea virusului HIV.

In apropierea sezonului rece, este bine sa-ti intaresti sistemul imunitar si sa-l ajuti sa opreasca orice infectie virala.

Primul pas este detoxifierea si echilibrarea tractului intestinal.

Suprapopularea cu Candida slabeste sistemul imunitar si il face vulnerabil la agentii patogeni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.