Cea mai bună și mai ieftină metodă de a curăța salteaua. Elimină petele și mirosul

foto: pinterest.es

Salteaua preferată este atât de murdară încât să nu mai poată fi utilizată? Multe lucruri de acest gen se întâmpla, mai ales atunci când în casă sunt şi copii.

Vă propunem o soluţie simplă pentru eliminarea petelor şi a mirosului din saltele. Nu este nevoie de componente greu accesibile, iar întregul proces constă din doar 3 faze.

Cum scăpăm petele de pe saltea

Ingrediente necesare:

  • 235 ml de peroxid de hidrogen de 3% (Apă Oxigenată)
  • 3 linguri de bicarbonat de sodiu
  • o picătură de săpun lichid sau detergent pentru veselă

Instrucţiuni:

  • Soluţia trebuie făcută chiar înainte de curăţare, astfel efectul va fi maxim. Din aceleaşi considerente nu se recomandă să faceţi rezerve de soluţie de curăţare.
  • Amestecaţi bicarbonatul de sodiu şi peroxidul de hidrogen într-o sticlă cu pulverizator. După ce bicarbonatul se dizolvă complet, adăugaţi o picătură de săpun lichid sau detergent.
  • Agitaţi bine amestecul şi stropiţi locul murdar de pe saltea. Lăsaţi spuma activă obţinută să acţioneze timp de 5-10 minute. Ar fi bine să puneţi un ventilator să sufle peste locul respectiv pentru a se usca mai repede.
  • Eliminaţi resturile de bicarbonat cu ajutorul aspiratorului.

Curăţarea regulată a saltelei este o garanţie a prospeţimii în locuinţă. De fiecare dată înainte să schimbați lenjeria de pat, nu uitaţi să aspirați salteaua. Iar pentru o protecţie şi mai bună folosiţi huse speciale pentru saltele.

Este foarte uşor să luptaţi cu petele şi mirosul saltelei prin această metodă simplă. Vă veţi convinge de aceasta chiar după prima încercare.

sursa: exclusivenews.ro

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.