Ceapa și ustoroiul – legume miraculoase dar și periculoase, au proprietatea de a „absoarbe” virușii și bacteriile

foto: greenmtnacademy.org

Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate”, adica in momentul in care intra in contact cu aerul.

Astfel, in trecut, in traditia romaneasca ceapa si usturoiul se „desfaceau” la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa „pe mai tarziu”.

Si de ce se facea asa?… In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate” (intra in contact cu aerul), ele incep sa „absoarba” din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar ininteriorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma „pe loc”, in contact cu aerul ele incep „absorbirea” de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata „impanate”.

Astfel, putem alege:

– folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau
– folosim ceapa si usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?…

CEAPA

In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa.
Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara.

Oricum… ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Dar inca odata – mare atentie : CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.