Cele 7 vitamine considerate esențiale după vârsta de 40 de ani

foto: hapno.net

Vitaminele şi mineralele ne ajută organismul, indiferent de vârsta pe care o avem. Consumul de alimente sănătoase reprezintă cel mai bun mod de a ne încărca organismul cu vitamine și minerale esențiale, a declarat Kristin Kirkpatrik, MS şi RD, manager la Institutul Clinic Cleveland Wellness.

Ceea ce mâncăm în fiecare zi este extrem de important – categoric, acest lucru este valabil şi pentru persoanele de 40 de ani sau peste. Corpul nostru reacţionează diferit după vârstă de 40 de ani. Se produc schimbări la nivel de masă musculară și greutate corporală, apare menopauza în cauza femeilor și, din nefericire, pot surveni și alte afecțiuni precum diabetul, probleme cu inima și altele.

1. Vitamina B12

Când porniţi spre drumul de 40 de ani sau chiar de 50 de ani, trebuie să vă asigurați că nu există o deficiență de vitamina B12. Este deosebit de sănătoasă pentru creier şi pentru circulaţia sângelui.

2. Calciu

Cantitatea de calciu pe care am asimilat-o înainte de 30 de ani joacă un rol esențial în sănătatea oaselor pe măsură ce înaintăm în vârstă. Calciul este, de asemenea, necesar pentru contracțiile musculare, inimă și nervi. Femeile au nevoie de 1g pe zi. Se poate lua și din alimente precum tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale sau spanac.

3. Vitamina D

Deficitul de Vitamina D poate cauza afecțiuni cardiovasculare, diabet, cancer mamar sau de colon. De asemenea, vitamina D ajută la absorbţia calciului în organism. Alimentele de care aveţi nevoie sunt pește și cerealele integrale. Soarele poate ajuta, încercaţi să va expuneti la soare în fiecare zi.

4. Magneziu

Magneziul este un mineral vital pentru femeile de peste 40 de ani. Deficitul de magneziu poate duce la diabet, afecțiuni cardiace şi inflamaţii. Și Mg ajută la absorbţia calciului în organism. Se recomandă consumul de legume cu frunze închise la culoare, nuci, seminţe, avocado, fasole și banane.

5. Potasiu

După menopauză, o cantitate mai mare de Potasiu înseamnă un risc mai redus de accident vascular cerebral. Doza zilnică recomandată este de 4-5g. Beneficiile au fost observate chiar şi la 2g/zi. Aveți nevoie de acest mineral fundamental, dar numai în cazul în care vă este prescris. Cele mai multe persoane iau Potasiu din banane, fasole, cartofi dulci şi linte.

6. Omega-3

Omega-3 reduce riscul apariției problemelor cardiace sau cognitive. Studiile au arătat că Omega-3 scade tensiunea, colesterolul și îmbunătățește memoria. Poţi lua omega 3 din pește, nuci, verdeţuri, seminţe și alte oleaginoase.

7. Probiotice

Probioticele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la menținerea greutății corporale. Dacă există suficiente probiotice în dieta dvs, riscul de a dezvolta, după vârsta de 40 de ani, afecțiuni cardiovasculare, AVC sau diabet este considerabil mai mic. Consumați ceai Kombucha, varză murată, castraveți murați, iaurt, chefir, lapte bătut și ciocolată neagră.

Articol preluat de pe portalul telegrafonline.ro

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.