Cele cinci „puncte de aur” pentru sănătate și longevitate, dezvăluite de specialiștii în medicina tradițională chineză

foto: satmareanul.net

La nivelul corpului uman întâlnim un număr de cinci „puncte de aur” pentru sănătate și longevitate, susțin specialiștii în medicina tradițională chineză.

Astfel, experții în medicina tradițională chineză spun că masarea frecventă a acestor cinci puncte poate încetini procesul de îmbătrânire și poate avea efect asupra sănătății întregului organism.

În continuare vă prezentăm cele poziția și efectele masării acestor puncte:

Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman.


Metoda de masaj – Stând pe un scaun, cu spatele drept, masează cu o singură palmă acest punct cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic și în sens invers, de 50 de ori într-un sens și de 50 de ori în celălalt sens, de 2-3 ori pe zi. Acest masaj stimulează circulația energetică în corp.
Metoda prin batere – Cu palma mâinii drepte se va bate foarte ușor acest punct de zece ori; această metodă contribuie la relaxarea sistemului nervos și la eliberarea de stres.

Yongquan – din acest punct izvorăște energia rinichilor și apoi această energie circulă la nivelul întregului organism și de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.


Frecarea zilnică a acestui punct le permite persoanelor în vârstă să fie pline de energie și nu în ultimul rând, Yongquan sporește capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

La o distanță de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan.

Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieții, a energiei și a culegerii spiritului. Medicina tradițională chineză este de părere că acest punct are funcția de a cultiva Qi-ul original și de a regenera energia organismului.
Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcției endocrine, la reducerea petelor de pe piele și la tratarea acneei.

Între cele două sprâncene este situat punctul Yin-Tang. Acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea și de a contribui la desfundarea nasului.

Masarea și tragerea acestui punct poate trata cu succes uscarea nasului, stimulându-se astfel creșterea producției de mucus și poate preveni rinita, răcelile și nu numai.

Punctul Tanzhong, este locul de adunare a Qi-ului pericard și este traversat de numeroase meridiane energetice.

Acest punct poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea și poate trata astmul. Masarea acestui punct duce la stimularea circulația sanguine.

Cercetarile medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul ca stimularea acestui punct poate contribui la reglarea functiilor nervoase, poate trata in mod eficient astmul, palpitatiile, iritabilitatea si angina pectorala. In secial persoanele care sufera de probleme de sani ar trebui sa maseze acest punct destul de frecvent.

Masează acest punct de aproximativ 100 de ori, circa 2-3 minute.

sursa: satmareanul.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.