Cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când gătești ciuperci. Secretele bunicii

foto: Daily Express

Pentru că sunt foarte hrănitoare, există numeroase rețete prin care ciupercile pot fi pregătite, însă mulți fac anumite greșeli în acest proces.

Aceste legume sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale și conțin B1, riboflavină (B2), niacin (B3), piridoxină (B6) și folacin (acid folic); minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în foarte multe fructe sau legume.

Bunicile noastre utilizau o serie intreaga de trucuri la gatirea ciupercilor. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le prepari:

1. Nu le spăla
Ciupercile nu trebuie spălate în multă apă, pentru că se comportă ca niște bureți, absorb apa și nu mai sunt la fel de gustoase. De aceea, e bine doar să le cureți cu un prosop de bucătărie sau cu o perie specială.

2. Nu le găti încet sau la foc mic
Ciupercile au multă apă în compoziție, care se evaporă atunci când le gătești. Dacă dai focul la mic, vor fierbe în apa lor. Dacă dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede și ciupercile se vor rumeni foarte frumos și vor avea o aromă intensă.

3. Nu le găti fără grăsime
Ciupercile trebuie gătite în unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai lângă ele atunci când le gătești și fii cu ochii pe tigaie – dacă este uscată, mai adaugă niște grăsime.

4. Nu folosi capac
Ciupercile se gătesc fără capac, astfel încât apa conținută să se poate evapora.

5. Nu le tăia întotdeauna
Ca să se gătească bine, nu trebuie să le tai întotdeauna. Mai ales dacă este vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe, informează caplimpede.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.