Cele șase reguli de bază, simple pentru o sănătate de fier

foto: vitalzone.hu

1. Pielea este cel mai mare organ al corpului, asa ca nu trebuie neglijata nicio clipa. Regulile de baza: igiena si hidratarea. In privinta ingrijirii pielii corpului, dusul zilnic trebuie intotdeauna urmat de aplicarea unei creme hidratante.

2. In plus, daca aveti pielea uscata sau sensibila crema hidratanta trebuie aplicata in primele 5 minute dupa baie. Igiena este cu atat mai importanta pentru femei in perioada delicata a lunii. Sangele menstrual este un mediu excelent de cultura pentru bacterii. De aceea dusurile sunt obligatorii, la fel ca si schimbarea frecventa a absorbantelor.

3. La fel de importanta este si igiena mainilor. 10-15 secunde sunt suficiente pentru a distruge toti microbii. Insa nu trebuie sa exagerati si sa tineti mult timp mainile in apa.

4. In cazul tenului este esentiala demachierea dimineata si seara. Si folosirea unei creme in functie de tipul de piele mentine frumusetea tenului. Extrem de importanta este si fotoprotectia.Chiar daca afara este frig sau innorat ultravioletele exista. Asa ca trebuie sa folositi o crema cu factor de protectie minim 15 tot timpul anului! Tot in fiecare zi a anului trebuie sa va ingrijiti dantura. Periajul este obligatoriu de cel putin doua ori pe zi, la fel ca folosirea atei dentare si a apei de gura macar o data pe zi, seara.

5. Atentie, daca ati consumat bauturi acidulate sau citrice. Nu este indicat sa va spalati pe dinti in urmatoarea jumatate de ora, pentru ca smaltul este mai vulnerabil. Daca nu urmati aceste reguli minime, creste riscul de carii, gingivite si abcese. Insa problemele care vor aparea pot fi chiar mai grave.

6. Asadar, puteti preveni aceste afectiuni printr-o igiena dentara adecvata. Pe langa regulile zilnice, nu uitati sa mergeti o data la 6 luni la dentist pentru un detartraj si un periaj profesional.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.