Cele mai tari 5 tipuri de ceai şi beneficiile lor pentru organismul tău

foto: davesgarden.com

Alb, verde, roșu sau negru, ceaiul are numeroase efecte asupra sănătății tale, cel mai important fiind efectul antioxidant, care previne îmbătrânirea. Bogat în minerale (calciu, fier și potasiu), un ceai pe zi poate fi extrem de benefic pentru organism, dar și pentru frumusețea pielii tale.

Originar din Orient, ceaiul ocupă al doilea loc în topul celor mai consumate băuturi la nivel mondial. Se regăseşte în peste 20 de sortimente: roșu, verde, alb, albastru sau negru, iar fiecare tip de ceai poate fi amestecat cu diverse ierburi aromatice sau fructe, mărindu-i savoarea.

Descoperă câteva tipuri de ceai și ce beneficii au asupra organismului tău:

Ceaiul verde
Este una dintre cele mai vechi băuturi din lume și are numeroase beneficii asupra organismului tău. Ceaiul verde ajută metabolismul în procesul de ardere al grăsimilor, are efect antioxidant, previne îmbătrânirea celulară și ajută chiar și la prevenirea cancerului. Consumă minimum o ceașcă cu ceai verde pe zi și rezultatele nu vor întârzia să apăra. De asemenea, ca să profiți din plin de efectele ceaiului verde alege să-l consumi simplu, fără să adaugi lapte sau zahăr. Un desert delicios și ușor pentru masă prânz poate fi o cană cu ceai verde, consumată cu un pătrățel de ciocolată neagră.

Ceai roșu
Este un tip de ceai produs în Africa, în ziua de astăzi fiind folosit în principal în diete, grație proprietăților sale de a arde grăsimile. Ceaiul roșu poate regla nivelul de colesterol și acid uric din organism, îmbunătăţeşte digestia, circulația și tensiunea.

Ceai alb
Este considerat cel mai bun antioxidant natural, fiind de patru ori mai puternic decât ceaiul verde. Bogat în vitamina C și E, ceaiul alb este benefic pentru păr, deoarece îl face mai puternic, combate radicalii liberi, previne îmbătrânirea și diminuează nivelul de zahăr din sânge. Bucură-te de savoarea unei cești de ceai alb, fără să adaugi zahăr, miere sau lapte.

Ceaiul negru
Este foarte răspândit în cultura occidentală, grație mirosului aromatic, dar și conținutului ridicat de teină. Este perfect pentru a-l consuma la micul dejun, pentru că îți activează metabolismul. Englezii includ ceaiul negru în fiecare mic dejun. Cele mai bune tipuri de ceai negru provin din regiunea Darjeeling sau Asmen din India. Este indicat să-l consumi fără lapte, zahăr, miere.

foto: Boho Chai

Ceaiul albastru
Are un miros fructat, combinând caracteristicile ceaiului verde și ale celui negru. Este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de ceai pentru sănătate, având proprietăți digestive și de curățare a organismului. Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai albastru este ceaiul de iasmin, care are un gust delicios.

sursa: independent.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.