Cinci alimente pe care să nu le speli niciodată înainte să le gătești

foto: Reader’s Digest

Am fost obișnuiți să spălăm tot ce mâncăm, încă din copilărie. Totuși, foarte puțini oameni știu că uneori acest obicei este mai puțin bun decât ne-am imagina. Spălarea anumitor alimente amplifică răspândirea bacteriilor sau alte consecințe negative. Care sunt alimentele care nu ar trebui să le speli înainte de a mânca și care sunt cele care este obligatoriu să fie clătite?

ALIMENTE CARE NU TREBUIE SPĂLATE NICIODATĂ

1. Ouă

O substanță specială este adesea presărată peste ouă pentru a le proteja de orice tip de contaminare microscopică. Apa deteriorează și elimină această peliculă care împiedică intrarea agenților externi. Unele măsuri de precauție pe care le puteți lua în calcul este să deschideți cutia înainte de a o cumpăra, pentru a vedea dacă este extrem de deteriorată sau de murdară în interior.

2. Carnea de pui

Bacteriile din carnea proaspătă de pui sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră, cea mai cunoscută dintre toate fiind salmonella. Mulți oameni cred că spălarea bucăților de pui înainte de a le găti ajută la eliminarea acestei bacterii, însă acest lucru este complet fals. Atunci când clătești carnea, apa ajută microorganismele să se răspândească pe mâini și în chiuvetă. Dacă în loc de toate astea începi să gătești din prima carnea, agenții infecțioși vor muri. Dacă vrei să fierbi carnea de pui, ar fi bine să o fierbi de 2 ori.

3. Carnea în general

În același mod ca și în secțiunea anterioară, nu ar trebui să spălați carnea proaspătă (carnea de vită, carnea de porc, vânatul, mielul) deoarece bacteriile se răspândesc rapid și mai ușor prin soluțiile apoase cu care vin în contact. Puteți scăpa de acestea la temperaturi ridicate. Înainte de a găti, folosește șervețele pentru a îndepărta sucul care se găsește de obicei pe suprafața cărnii.

4. Pastele

Este greu de înțeles cum cine a venit cu ideea de a clăti pastele cu un jet de apă pentru curățare a considerat că este bună. Cei mai buni bucătari din întreaga lume consideră că acest act ar trebui să fie ilegal, deoarece apa elimină amidonul care, printre altele, ajută la absorbția mai bună a sosurilor folosite. Singura situație în care puteți trece prin apă pentru a spori siguranța este atunci când veți crea un fel de mâncare rece, precum o salată …

5. Ciupercile

Nu poți ține ciupercile preferate sub apă pentru o perioadă lungă de timp sau ține la înmuia. Motivul fundamental este că fungii, în general, absorb lichide foarte eficient. Este mai bine să le scurgi și să îndepărtați posibila murdărie pe care o prezintă într-un mod rapid și să le lași să se usuce cu o bucată de hârtie de bucătărie. În caz contrar, se vor umfla și își vor pierde elasticitatea și aroma.

 

sursa: edamagazine.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.