Ciocolata capătă de multe ori un aspect albit. Este dăunătoare pentru consum?

Ciocolata capata de multe ori un aspect albit sau pare sa fie acoperita cu o pulbere fina, de culoare alba, desi nu are termenul expirat. Datorita plangerilor unor consumatori, Un grup de oamenii de stiinta din Hamburg au descoperit de ce ciocolata isi schimba culoarea si textura.

In majoritatea cazurilor s-a constatat ca albirea este cauzata de pastrarea ciocolatei la o temperatura incorecta.

Atunci cand ciocolata este pastrata la o temperatura prea mare sau prea mica, se produce asa-numita „colorare grasa”, particule albe aparand pe suprafata ciocolatei.

Oamenii de stiinta sustin ca ciocolata albita NU este nociva pentru sanatate, insa ne recomanda depozitarea sa la o temperatura cuprinsa intre 16-18 grade si consumul ei cat mai repede dupa desfacerea ambalajului.

Ciocolata, mai ales cea neagra, ofera numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumata in cantitati moderate.

Iata cateva beneficii ale consumului de ciocolata:

1. Este bogata in minerale

Ciocolata contine minerale precum magneziu si fosfor, dar si potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Este indicat sa optati pentru ciocolata neagra de calitate si evitati biscuitii cu crema sau alte deserturi bogate in zahar, care nu aduc un aport alimentar important.

2. Este un antidepresiv natural

Ciocolata este excelenta pentru moral, datorita continutului crescut in magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante si importanta lui in transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului. De asemenea, prin continutul crescut in teobromina si feniletilamina, doua substante cu structura asemnanatoare amfetaminelor, ce actioneaza la nivel cerebral, creste activitatea neurotransmitatorilor.

3. Previne aparitia bolilor cardio-vasculare si a hipertensiunii

Flavonoidele, continute de cacao si de ciocolata neagra, au un rol protector impotriva bolilor cardio-vasculare. Ele favorizeaza scaderea LDL-colesterolului sangvin („colesterolul rau”) si protejeaza elasticitatea peretilor vasculari.

Mai mult, gratie continutului crescut in flavonoide, ciocolata neagra scade semnificativ tensiunea arteriala si ajuta la stabilizarea acesteia in timp. De asemenea, ajuta la impiedicarea aparitiei diabetului zaharat de tip II.

sursa: alegesanatos.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.