Cometa Crăciunului va trece pe lângă Pământ duminică seară. Se întâmplă o dată la câteva secole

foto: WZTV

Cometa Crăciunului, de culoare verde, care orbitează planeta Jupiter și Soarele, va trece pe lângă Pământ duminică seară. De asemenea, se apropie de Terra la cea mai mică distanță înregistrată timp de secole la rând.

Cometa trece pe lângă Pământ o dată la 5,4 ani, scrie The New York Times. De această data se va situa la o distanță de 7,1 milioane mile de Terra. Cu alte cuvinte, de 30 de ori mai departe decât Luna, explică NASA, potrivit digi24.ro.

Cometa are și un nume științific – 46P/Wirtanen, după omul de știință Carl Wirtanen, cel care a descoperit-o în anul 1948.
Corpul ceresc are o nuanță verzuie și o mișcare neobișnuită pentru un o cometă. Asta pentru că este formată mai ales din gaz, a explicat Tony Farnham, cercetător al Universității din Maryland: „Are un nucleu solid de un kilometru în mijloc, iar gazul o înconjoară pe sute de mii de mile împrejur”.

Chiar dacă sună amuzant, Cometa Crăciunului este… hiperactivă. Asta înseamnă că emite mai multă apă decât alte astfel de corpuri cerești. Cât despre culoarea verde și tipul de gaz care o înconjoară – oamenii de știință și-ar dori la rândul lor să descopere mai multe informații.

Mai mult Aici

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.