Consumul constant de apă cu lămâie ajută organismul în mai multe feluri. Vă prezentăm 12 probleme de sănătate rezolvate prin acest procedeu

Fierbe 200 de grame de apă, după care las-o la răcit și adaugă lămâie! Este cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Bea un pahar de apă cu lămâie după fiecare masă, ori pur și simplu ca băutură răcoritoare.

Vara, această băutură este excelentă și pentru arderea grăsimilor, dar și pentru menținerea strălucirii pielii. Un pahar de apă cu lămaie pe stomacul gol ajută sistemul digestiv, combate pofta de foame, scazi în greutate si echilibrează pH-ul în organism. O puteți cosuma și pe stomacul gol, însă dacă aveți probleme cu stomacul ar fi indicat să vă consultați medicul pentru a evita problemele de sănătate. Apa cu lămâie conține vitaminele B și C, este bogată în antioxidanți, proteine, fosfor, potasiu, carbohidrați, dar este și un foarte bun antibacterian, luptă împotriva răcelii și virusurilor și întărește sistemul imunitar.

Iată 12 probleme de sănătate pe care le poți rezolva dacă începi să consumi apă cu lămâie:

 • Te scapă de acnee – apa cu lămaie previne acneea, iar tot ce trebuie să faceți este să consumați zilnic, însă și să vă spălați cu ea pe față.
 • Scade apetitul de mâncare și te ajută să slăbești – vitaminele și antioxidanții din lămâie reglează cantitatea de zahăr din sângeși vă ajută să vă păstrați la o greutate constantă, ba chiar să slăbiți. Consumul regulat de lămâi ajută la arderea grăsimilor.
 • Elimină pietrele de la rinichi – sigur nu știați că lămâile pot ajuta și în acest sens, însă aceste fructe exotice sunt foarte bune pentru eliminarea pietrelor și nisipului de la rinichi. Potasiul din lămâi crește nivelul de citrat în urină și previne formarea oxalatului.
 • Întărește sistemul imunitar – apa cu lamaie ajută, de asemenea, sistemul limfatic, dar și sistemul nostru imunitar pentru prin eliminarea agenților patogeni.
 • Te scapă de răceală și gripă – știm cu toții că lămâile sunt bogate in vitamina C, un antioxidant natural care îmbunătățeste sistemul imunitar și are proprietăți antivirale și antibacteriene, iar cel mai bun mod de a rămâne sănătoși în timpul perioadei de iarnă este de a bea apă cu lamaie.
 • Unghii tari și sănătoase – oamenii care consumă apă de lămaie în fiecare zi vor vedea că unghile lor vor deveni mai puternice, nu se vor mai exfollia și astfel vor fi mai sănătoase.
 • Intoxicația alimentară –  se întâmplă tuturor ca atunci când ne aflăm în vacanță să consumăm produse care ne pică greu la stomac sau care ne provoacă până și o intoxicație. Un remediu pentru aceste probleme este apa cu lămâie, care elimină greața și ajută sistemul difestiv.
 • Te scapă de fibromialgie – dacă vei combina apa cu lămâie cu exerciții de mobilitate, vei scăpa cu ușurință și de fibromialgie (n.r fibromialgia este o suferinta non-inflamatorie care consta in durere cronica, difuz raspandita in tot corpul, asociata cu reducerea pragului durerii si prezenta unor puncte specifice, dureroase la presiune si o  multitudine de alte simptome: oboseala, disfunctie cognitiva, tulburari de somn, anxietate, depresie).
 • Reduce inflamatia – lămâile au proprietăți antiinflamatorii și neutralizează aciditatea din corp (una dintre principalele cauze ale inflamației tisulare).
 • Amelioreaza durerile musculare dupa efort – ai avutun antrenament greu? Stoarce o lămâie într-un pahar, pune apă și consumă cu plăcere. Poți spune apoi ”adio”vdurerilor musculare.
 • Reduce imflamarea la nivelul articulațiilor – apă cu lămâie poate ajuta la reducerea acidului uric din articulații noastre.
 • Reduce pofta de alcool – bea apa cu lămâie înainte de a merge la o petrecere, iar pofta de alcool se va diminua.

sursa: elli.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.