Cu cât este mai steril mediul înconjurător, cu atât avem mai multe şanse să devenim alergici

foto: bydlimstylove.cz

Curățenia excesivă în casă se dovedește a fi periculoasă. Medicii de la Universitatea din Montreal (Canada) au ajuns la concluzia că sterilizarea excesivă în casă duce la creşterea îmbolnăvirii cu polinoză (boală de fân) şi astm.

De obicei, apariţia alergiei este  asociată cu ereditatea, stresul si fumatul. Dar unul din cei mai importanţi factori este lipsa bacteriilor corespunzătoare  din mediul înconjurător , susţin canadienii. În zonele cu un nivelul ridicat de salubritate, multe persoane suferă de alergii şi de boli autoimune, diabet zaharat juvenil, artrita reumatoidă, etc.

Potrivit cercetătorilor, există o relaţie inversă între nivelul de igienă şi incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu alergii şi boli autoimune. „Cu cât mai steril este mediul, în care trăieşte copilul, cu atât mai probabil că acesta va deveni alergic. În lipsa bacteriilor din mediul înconjurător, sistemul imunitar nu funcţionează şi începe sa lucreze împotriva noastră , explică oamenii de ştiinţă. În 1980 printre noi au fost 10%  de persoane alergice, iar acum – deja 30%. Unul din zece copii suferă de astm”.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.