Cum curățăm ficatul cu ajutorul mierii. 7 rețete mai bune decât multe medicamente pline de chimicale

foto: radiogritodebaire.icrt.cu

Mierea este foarte benefică pentru menținerea sănătății ficatului, iar în ultima perioadă a devenit unul dintre cele mai populare remedii pentru ficat.

Pentru că un ficat sănătos este esențial pentru o viață sănătoasă, află cum poți vindeca și curăța ficatul cu ajutorul mierii!

Ficatul nostru suferă datorită încărcării masive, el curățând permanent organismul de toxine și impurități, care rămân din alimente, aer sau băuturi. Din acest motiv, ficatul trebuie și el curățat. Iar acest lucru poate fi făcut cu ajutorul mierii.

Calitățile utile ale mierii:

  • Mierea  – agent antibacterian, antiviral și antifungic.
  • Mierea poate fi folosită în loc de zahăr pentru pacienții cu diabet.
  • O linguriță de miere înainte de culcare are un efect sedativ.
  • Mierea nu produce fermentație în stomac.
  • Mierea cu ghimbir, suc de lămâie și apă calde reduce senzația de greață.
  • Mierea ajută la reducerea crampelor musculare (datorate nivelului scăzut de calciu și fosfor din sânge).
  • Mierea este folosită pentru creșterea nivelului hemoglobinei în anemii.
  • Mierea este folosită pentru deranjamentele intestinale.
  • Mierea ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv.
  • Mierea reduce nivelul trigliceridelor din sânge, care pot conduce la apariția bolilor cardiovasculare.
  • Mierea împreună cu sucul de struguri este un remediu foarte bun pentru gută, artrită, dureri articulare.
  • Mierea ajută la pierderea în greutate.

Cum curățăm ficatul cu ajutorul mierii?

Rețeta 1
2 linguri de miere amestecate cu ½ linguriță lăptișor de matcă. Se iau dimineața pe stomacul gol.
1 lingură de miere amestecată cu 1 linguriță de polen se ia după masa de prânz.

Rețeta 2
4 linguri de coada șoricelului, aceeași cantitate de imortele, pelin, 2 linguri de frunze de fenicul și de mentă. Peste 2 linguri din acest amestec se toarnă 2 cești de apă fierbinte și se mai ține la fiert încă 15 minutee. Așteaptă o oră. Se strecoară și se bea câte o jumătate de cană de ceai cu 2 linguri de miere cu 15-20 de minute înainte de masă. Este un bun remediu pentru hepatită și colecistită.

Rețeta 3
Amestecă 8 linguri de mentă, 5 linguri de pelin și 2 linguri de imortele. Toarnă amestecul în 2 cești de apă la fierbere și se mai ține pe baie de aburi timp de 15 minute. Lasă să se răcorească timp de o oră. Strecoară și la 1 pahar de ceai adaugă 1 linguriță de miere. Bea această infuzie caldă, câte ½ ceașcă cu 20-30 de minute înainte de masă.

Rețeta 4
4 linguri rădăcină de valeriană rasă, 3 linguri de trifoi roșu și 1 lingură tulpină de hamei. Amestecul se pune în 2 cești de apă la fierbere și se lasă să infuzeze timp de 30-40 de minute. În fiecare ceașcă de ceai se pune câte 1 lingură de miere. Se bea cald, câte jumătate de ceașcă de 3 ori pe zi, drept agent coleretic.

Rețeta 5
La fiecare kilogram de coacăze negre măcinate sau pisate se adaugă câte jumătate de kilogram de miere. Este un medicament delicios, se ia câte o lingură cu jumătate de oră înainte de masă.

Rețeta 6
Timp de trei săptămâni, se ia în fiecare zi dimineața, pe stomacul gol, câte un pahar din această băutură: suc de mere proaspăt îndulcit cu o lingură de miere. Merele pentru suc trebuie să fie și ducle și acre.

Rețeta 7
Se ia câte 1/2–1 linguriță de polen de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Ajută pentru hepatita cronică, ciroză și colecistită.

Pentru cel mai bun efect al tratamentului cu miere în bolile ficatului și ale tractului biliar, pacientul trebuie să se odihnească imediat după ce ia miere, stând pe partea dreaptă timp de 20-25 de minute.

sursa: tainavie.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.