Cum poți transforma un ou într-un medicament cu mare eficiență
Oul este un produs alimentar foarte util, dar unii nu știu că oul are încă o funcție de vindecare foarte puternică. Mai jos aveti câteva rețete utile.
1. Remediu pentru tuse.
2. Bronșită și astm bronșic.
Cojile de la 10 ouă se pun la uscat si se macina pana devin o pudra.
Stoarceti sucul din 10 lămâi și turnați peste pudra de ouă. Puneți amestecul într-un loc întunecat timp de 10 zile, apoi presați amestecul prin tifon.
10 galbenusuri de ou se bat cu 10 linguri de zahăr brun și se toarnă in 250 ml cognac. Se amestecă sucul de lamaie cu pulberea din coajă, brandy cu zahăr și gălbenușuri. Se ia o lingura de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Cura se tine doua saptamani. Daca se termina remediul se face altul. Nu trebuie sa se intrerupa cura.
3. Gripa
500 ml de lapte proaspăt, ușor încălzit, amestecat cu doua ouă proaspete de gaina. Adăugați 1 linguriță de miere și 1 linguriță de unt. Se amestecă bine și se ia peste noapte. În ziua următoare nu veți avea tuse sau frisoane.
4. Macerat din coajă de ou și miere de albine, împotriva lipsei de calciu
Pentru a prepara maceratul din coji de ouă aveță nevoie de ouă “de țară” sau care au certificare BIO și miere dede albine bio sau organică, de proveniență locală cunoscută.
Cojile de ouă se spală foarte bine, pentru a elimina orice reziduu de pe coajă, dar pielița din interior nu se cojește, ci se păstrează.
După ce au fost curățate, cojile se lasă la uscat, după care se sfarâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea.
Peste cantitatea de praf obținută se adaugă aceeași cantitate de miere de albine, se amestecă bine și se lasă la macerat timp de o săptămână într-un recipient din sticlă, după care se poate consuma, administrându-se câte o lingură dimineața, înainte de micul dejun cu 20 de minute.
Cura este benefică și pentru creșterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu și vitamina D.
O altă rețetă de macerat spune că o parte praf de coji de ouă se amestecă într-un recipient din sticlă cu două părți de miere de albine și o parte de suc de lămâie proaspăt stors sau vin alb.
Amestecul se omogenizează bine și se lasă la macerat timp de o săptămână, agitând zilnic de 3-4 ori, într-un loc răcăros și întunecos, sau la frigider, dacă recipientul din sticlă folosit este închis la culoare.
După cele 7 zile, preparatul se poate administra, luându-se câte 3 linguri pe zi, cu 20 de minute înainte de mesele principale, diluat cu puțină apă, ceai sau suc natural (exclus suc din cutii!). Copiilor li se vor administra 2 lingurițe pe zi.
Cura durează 2-4 săptămâni și se poate relua numai după o pauză de 1-2 săptămâni, doar cu acordul medicului. În cazul persoanelor în vârstă, doza se reduce la jumătate.
Această cură este recomandată, în special, în cazurile de insuficiență paratiroidiană (cu fenomene de hipocalcemie și spasmofilie), tulburări de creștere, osteoporoză, paradontoză, sarcină, alăptare, fracturi cu dificultăți în sudarea oaselor și este interzisă diabeticilor.
sursa: bucatarianoastra.online