Cum puteți ajuta berzele afectate de căderile de zăpadă

foto: eMaramures

Specialiștii SOR spun că berzele care au nevoie de ajutor sunt cele care coboară din cuib și se apropie de om. Dacă întâmpinați această situație, specialiștii spun că este în regulă să hrăniți barza cu pește crud tăiat cuburi, noteaza greatnews.ro.

De asemenea, dacă barza este înghețată și nu se poate mișca, o puteți adăposti într-o încăpere, însă contactul cu ea trebuie limitat, pentru că vă poate răni cu ciocul.

„Lăsați pasărea singură să se calmeze. Oferiți apă și continuați hrănirea. Din momentul în care își revine, eliberați pasărea, dar nu seara. Doar dimineața sau la ora prânzului”, mai precizează SOR. Dacă pasărea este rănită, trebuie să contactați un medic veterinar.

Sunt și situații în care e bine să nu interveniți. „Din păcate, drumul spre iad este pavat cu bune intenții. S-a ajuns la situații când oamenii le fugăresc pe câmp pentru a le prinde și a le duce în casă. Ce nu știu ei – că acele berze au nevoie doar de odihnă în timpul migrației, iar asaltul omului asupra stolului nu face decât să le epuizeze și să le pună în pericol”, a declarat Ovidiu Bufnilă, responsabil de comunicare la SOR.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.