Cum să restabilim elasticitatea vaselor sangvine. Un remediu popular care vă va pune pe picioare

Răceala mâinilor și a picioarelor, zgomot în urechi, amețeli și dureri frecvente de cap, reacții la schimbările vremii – toate acestea sunt semne ale pierderii elasticității vaselor sangvine.

Lungimea totală a vaselor sangvine din organism este de zeci de mii de kilometri. Starea întregului organism depinde de elasticitatea lor. Multe boli grave încep exact cu bolile vasculare – depunerea plăcilor de colesterol pe ele și calcificarea acestora, distrugerea vaselor de sânge datorate hipertensiunii, contracției în legătură cu vârsta a rețelei capilare, considerată cauza îmbătrânirii organismului.

Înrăutățirea funcționării vaselor sangvine este provocată și de obezitate, în combinație cu un stil de viață sedentar.

Vasele pot fi protejate și întărite numai prin măsuri complexe, inclusiv organizarea unei alimentații raționale, activități fizice regulate, antrenarea sistemului sangvin, proceduri de apă, băi și dușuri de contrast, băi de terebentină și băi terapeutice. Refuzați alimentele grase, prăjite, mirodenii iuți și alcool. Fumatul este inamicul numărul unu al vaselor.

Folosiți alimente vegetale. Vasele au nevoie de o doză zilnică de vitamine C și P (rutină), care se găsesc în cantități semnificative în struguri, ceapă, usturoi, piper, afine, ceai verde, scoarță de pin.

Includeți în dietă alimente antioxidante – citrice, morcovi, pătrunjel, ciuperci albe. Acestea servesc drept protecție imună pentru pereții vaselor sangvine.

Un rol important în întărirea vaselor îl au mijloacele medicinei tradiționale dovedită.

  • În ateroscleroză vaselor, preparați o infuzie de flori de păducel.

Peste 1 lingură de flori se toarnă un pahar de apă clocotită și, se lasă într-un vas acoperit timp de 2 ore, se scurge și se bea un sfert de cană de 4 ori pe zi înainte de masă.

linguri de ace de pin proaspăt tocate, 2 linguri de coajă de ceapă, 2 linguri de ovăz spălat, se acoperă cu 0,5 litri de decoct de rozmarin (2 linguri de rozmarin și 0,5 litri de apă se fierb 10 minute). Se lasă 1 noapte, stoarceți și beți în timpul zilei de la 0,5 la 1,5 litri. Cursul de tratament este de 4 luni.

  • Curățarea, restabilirea și întărirea vaselor de sânge.

Peste 100 g de iarbă proaspătă de salvie se toarnă 800 ml de vodcă, se adaugă 400 ml de apă, se infuzează la lumină timp de 40 de zile într-un recipient de sticlă sigilat, se strecoară și se bea 1 dată pe zi, dimineața înainte de micul dejun, 1 lingură în jumătate cu apă până se termină tinctura. Cursul de tratament se efectuează o dată pe an.

  • Pentru a curăța vasele, pentru a le reda elasticitatea, a preveni accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic, angină pectorală și a scăpa de durerile de cap.

Peste 200 g de usturoi tocat se toarnă 400 g de vodcă, se infuzează sub un capac ermetic în frigider timp de 10 zile, se strecoară, se stoarce printr-un tifon, să lasă timp de 2 săptămâni într-un loc cald și întunecat.

Tinctura se bea în picături, dizolvându-le în 1/3 ceașcă de lapte sau apă cu 30 de minute înainte de mese conform schemei: în primele 10 zile luați 5 picături de 3 ori pe zi, iar apoi câte 25-30 picături pe zi până se termină medicamentul. Repetați cursul tratamentului când iarăși va apărea zgomotul în cap.

Dacă ateroscleroza a apărut deja, pentru a elimine colesterolul, este recomandat să folosiți tinctură din muguri de mesteacăn.

Peste 15 grame de muguri se toarnă 0,5 litri de vodcă și se infuzează 14 zile într-un loc întunecos. După strecurare, luați câte 20 de picături de 3 ori pe zi, dizolvate în 15 ml de apă.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.