Cum scapi de bătături în mod natural, nedureros, evitând intervenția chirurgicală

foto: Realitatea.net

Bătăturile sunt acele formaţiuni epidermice tari ce se fac pe degetele de la picioare sau pe talpa.

Bătătura nu devine supărătoare decât atunci când este destul de groasă, pentru ca să apese prin încălţăminte părţile existente imediat sub ea. Două din cauzele formării bătăturilor ar fi: încălţămintea strâmtă şi mică şi statul prea mult în picioare şi încălţat (la serviciu, de exemplu). Puteţi folosi ca remedii următoarele reţete naturiste:

* Amestecaţi câţiva căţei de usturoi (o căpăţână) bine pisaţi cu puţin oţet. Obţineţi o pastă subţire pe care o puteţi păstra într-o sticluţă sau alt recipient la îndemână. Această pastă o aplicaţi pe bătătură multe zile la rând. După câtva timp bătătura se înmoaie şi dispare de la sine.

* Înainte de culcare tăiaţi dintr-o lămâie o felie groasă (1 cm) rotundă pe care o curăţaţi de coajă. Aplicaţi felia direct pe bătătură şi legaţi strâns cu tifon, astfel încât felia de lămâie să stea direct pe bătătură toată noaptea. Proprietăţile acestei acrituri galbene îi permit să înmoaie bătătura formată. Repetaţi acest tratament mai multe seri până veţi obţine rezultatul dorit.

* Se pun cataplasme cu frunze de praz macerate în oţet timp de 24 de ore. Se aplică seara pe bătături, se fixează cu un plasture şi se lasă până dimineaţă. Dacă este nevoie, se repeta procedura.

* Se ţin picioarele în apă cât mai caldă, în care s-au pus 2-3 picături de ulei de levănţică sau ulei de lămâie. Baia trebuie să dureze cel puţin 20 de minute. Se şterge pielea cu un prosop, se aplică pe bătături stafide secţionate pe jumătate sau smochine, se acoperă cu plasturi şi se lasă peste noapte. Acest lucru se repetă 10-12 zile la rând, până când bătăturile dispar.

* Se zdrobeşte o aspirină şi se amestecă cu câteva picături de suc proaspăt de lămâie, până se obţine o pastă omogenă. Se face o baie fierbinte la picioare, iar când pielea s-a înmuiat bine, se aplică pastă pe bătături. Se acoperă cu un plasture, se înfăşoară piciorul cu o folie de plastic şi cu un prosop gros, pentru a menţine căldura. După 10-15 minute se freacă bătăturile cu o piatră ponce sau cu o pilă de călcâie. Se ung bătăturile cu ulei vegetal şi se repetă procedeul şi în zilele următoare dacă este nevoie.

*Se masează bătăturile cu ulei de lămâie, apoi se aplică peste ele un plasture şi se lasă să acţioneze circa 30 de minute. Se repetă procedeul 2-3 săptămâni, dacă este nevoie.

*Se pun comprese cu decoct din frunze şi ramuri de păducel. Se fierb două linguri de plantă mărunţită cu o cană de apă timp de 10-15 minute.picioarele la inmuiat timp de 1020 de minute.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.