Cum se face și cum se utilizează amestecul de ghimbir, miere și scorțișoară care previne bolile tiroidiene

Tiroida, glanda sub formă de fluture situată la nivelul gâtului, secretă hormoni cunoscuți sub denumirea de T3 și T4. Aceștia sunt responsabili pentru procesele metabolice, reglarea circulației sanguine și a temperaturii corpului.

Nutritionistii canadieni de la revista Healthy Food au publicat o reteta usoara si ingrediente accesibile ce previne aparitia bolilor tiroidiene, boli ce afecteaza din ce in ce mai multi romani din multiple cauze, una dintre cele mai importante fiind legata alimentele cu ambalaje din materiale plastice

Funcțiile tiroidei pot fi afectate de alimentele pe care le consumăm, dar și de numeroși factori care, de cele mai multe ori, se găsesc chiar în propria locuință. După cum știm, mediul este plin de compuși toxici, pe care nu îi putem elimina.

Potrivit specialistilor consultati de revista canadiana Healthy Food cei mai nocivi compuși toxici pentru tiroidă sunt: materialele plastice, soia, halogenii și pesticidele.

Pentru a preveni afecțiunile la nivelul tiroidei, naturopații recomandă prepararea unei băuturi delicioase și sănătoase, cu multe alte beneficii pentru sanatate decat cele mentionate aici:

Rețeta bauturii

Ingrediente:

  • 1/4 lingură ghimbir răzuit
  • 1/2 lingură scorțișoară pudră
  • 1 ceașcă de suc de merișoare (neîndulcit)
  • 7 cești de apă purificată
  • 7 linguri mari de miere, preferabil de salcam
  • o lamaie taiata femiute subtiri cu tot cu coaja(curatati bine cu bicarbonat lamaie in prealabil)
  • 1/4 lingură nucșoară pudră

Modul de preparare

Fierbeți apa și adăugați sucul de merișoare. Reduceți temperatura și amestecând adăugați condimentele (ghimbirul, scorțișoara și nucșoara) si feliutele de lamaie.

Amestecați și lăsați la foc mic pentru 20 minute.

Lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei. Când s-a răcit adaugati mierea.

Articol relatat de portalul frunza-verde.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.