Cum verifici starea glandei tiroide la tine acasă, folosind doar un banal termometru

Hipotiroidismul reprezinta o afectiune destul des intalnita, caracterizata de nivelul insuficient de hormoni tiroidieni.

In tara noastra, multi oameni sufera de aceasta boala care, daca nu este abordata in faza incipienta, va progresa, ducand la depresie severa, insuficienta cardiaca si alte boli care iti pot pune viata in pericol.

Ai stiut vreodata ca poti sa iti verifici glanda tiroida acasa printr-un procedeu simplu? Ai nevoie de un banal termometru. Procedeul se numeste testul Barney.

Ai nevoie de un termometru bun pe care trebuie sa il lasi noaptea pe noptiera, iar dimineata trebuie sa il scuturi bine, pana cand coboara sub 35 de grade Celsius. Se pune termometrul la axila si se lasa 10 minute.

Daca indica intre 36.5-36.8, inseamna ca glanda tiroida functioneaza normal. Daca indica sub 36.5, inseamna ca glanda tiroida lucreaza mai lent decat ar trebui.

Alte simptome sunt depresia, lipsa de energie, oboseala, durerile de cap, lipsa de concentrare, infectiile, pierderile de memorie, caderea parului.

Daca indica peste 36.8, inseamna ca glanda tiroida functioneaza mai rapid decat ar trebui ori indica existenta unei infectii in corp.

Se repeta procedura 5 zile la rand pentru a te asigura ca este aceeasi temperatura. Daca temperatura este mai mica sau mai mare timp de 5 zile la rand, trebuie sa mergi la medic pentru a afla un diagnostic autorizat.

sursa: poatenustiai.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.