Cum se face detoxifierea ”ca la carte”. Organismul uman deține un mecanism foarte sofisticat de filtrare, neutralizare și eliminare

foto: YouTube.com

Deși în ultima vreme metodele de detoxifiere a organismului sunt din ce în ce mai multe și mai populare, potrivit lui Nick Teodorescu, Health Coach și creatorul Primordial, cel mai complex program de wellbeing și transformare integrativă pentru corp, minte și suflet din România, este indicat să privim, într-adevăr, acest aspect cu maximă seriozitate și responsabilitate, fără a cădea, însă, victime unor persoane care, profitând de această adevărată modă, să ne vândă pretinse produse sau programe de detoxifiere, total ineficiente sau chiar dăunătoare.

Astfel, conform acestuia există două abordări ale subiectului detoxifierii. Pe de o parte, adepții detoxifierii empirice susțin că organismul acumulează, în timp, din surse externe, diverse toxine, care, evident, mai devreme sau mai târziu, îi vor produce acestuia consecințe negative, începând de la ușoare disfuncționalități și mergând până la îmbolnăviri grave. Mai departe, ei susțin că aceste toxine, care se acumulează în ficat, colon, rinichi, sânge sau limfă, pot fi eliminate din corp apelând la soluții externe acestuia (substanțe, preparate, amestecuri, plante etc.).

Pe de altă parte, o mare parte a lumii medicale occidentale susține că detoxifierea prin intermediul acestor mijloace nu există, nefiind posibilă din punct de vedere științific, explicația lor fiind faptul că organismul ar deține propriile mecanisme extrem de complexe și eficiente pentru a realiza singur, fără niciun ajutor din afară, tot procesul de neutralizare și eliminare a toxinelor, scrie www.doctorulzilei.ro

“Organismul uman, deține, într-adevăr, un mecanism foarte sofisticat de detoxifiere sau, mai corect spus, de filtrare, neutralizare și eliminare, în mare parte, a toxinelor introduse în corp odată cu hrana, cu apa sau alte băuturi, dar și cu aerul inspirat, existând, în acest sens, mai mulți responsabili cu îndeplinirea acestei sarcini extrem de complicate și de necesare: sistemul digestiv, rinichii, ficatul, plămânii, pielea și sistemul limfatic. Cheia rezolvării acestei dispute este să încercăm să clarificăm dacă și în ce măsură reușesc aceste organe să-și facă treaba cu succes și dacă au sau nu nevoie de ajutor din exterior”, a subliniat creatorul Programului Primordial.

Potrivit acestuia, în condiții normale, naturale și firești de viață organismul nu ar avea nevoie de niciun sprijin. Oamenii ar trăi aproape de habitatul natural, s-ar hrăni doar cu alimentele potrivite speciei umane, ar bea doar apă pură, de izvor, ar respira un aer curat și ar face multă mișcare. În aceste condiții, organismul ar lucra în parametri optimi, iar cantitatea rezonabilă de toxine care ar ajunge, totuși, în corp, ar fi neutralizată și eliminată cu ușurință.

“Din păcate, de la ideal la real este o cale lungă, în special în zilele noastre. Oamenii nu mai au nicio legătură, în marea lor majoritate, cu stilul de viață primordial. Mănâncă, în cantități industriale, lucruri pe care eu le numesc, perfect justificat, non-alimente, din cauza faptului că acestea nu sunt destinate a servi drept hrană ființelor umane, beau tot felul de băuturi dăunătoare, trăiesc în medii puternic poluate și sunt mult prea sedentari. Iar în aceste condiții, bietul organism nu mai face față. Nici sistemul digestiv, nici rinichii, nici ficatul. Iar detoxifierea naturală eșuează în mod lamentabil”, a precizat Nick Teodorescu.

Conform acestuia, mulți consideră că detoxifierea ficatului nu există, din cauza faptului că, funcțional vorbind, acesta nu poate reține toxine. Acest lucru este adevărat, dar total nerelevant, datorită faptului că, în cazul în care capacitatea de lucru a ficatului este, din cauza factorilor agresori, foarte mult diminuată, toxinele trec prin filtrul acestuia, dar scapă, în mare parte, în organism. Iar acest lucru se întâmplă iar și iar, în nenumărate rânduri, ficatul uzându-se inutil, lucrând aproape în gol, dar fără rezultatele dorite și atât de folositoare.

“Merg mai departe și întreb: oare rinichii își mai pot face datoria de a filtra sângele de toxine, în condițiile în care aceștia sunt, în permanență, ținuți, efectiv, în foc continuu și bombardați, până în pragul colapsului, de un exces de factori agresori? Cu siguranță, răspunsul este unul negativ”, a mai adăugat creatorul Programului Primordial.

Potrivit lui Nick Teodorescu adevăratul proces de detoxifiere, eficientă și profundă, are loc în două faze. Prima etapă presupune eliminarea surselor de toxine. Proteina animală, în special lactatele și carnea roșie, zahărul rafinat, organismele modificate genetic (cu precădere grâul, porumbul și soia), cerealele care conțin gluten, sarea iodată, grăsimile hidrogenate și parțial hidrogenate, alcoolul, băuturile carbogazoase, precum și toate celelalte alimente procesate, reprezintă, toate, surse cu puternic efect toxic aspra organismului uman.

“Prin eliminarea acestor factori toxici luăm presiunea pe care aceștia o exercitau asupra organismului și îi dăm acestuia răgazul necesar să se odihnească, să se refacă și să înceapă să funcționeze, cu eficiență, la parametri normali. În ceea ce privește cea de-a doua fază a detoxifierii, aceasta este reprezentată de hrana adjuvantă. După ce am închis robinetul toxicității și am ușurat organismul, a venit vremea să îi dam acestuia și o mână de ajutor. Cum facem acest lucru? Printr-o alimentație foarte bogată din punct de vedere nutrițional, bazată pe fructe și legume (în special verdețuri), de preferat autohtone, procurate de la producători locali de încredere sau provenite din agricultura organică. Acestea vor fi consumate de preferat crude, integrale sau sub formă de sucuri presate la rece sau smoothie-uri ”, a precizat Nick Teodorescu.

În concluzie, susține acesta, toate preparatele și programele specializate care promit detoxifierea organismului în doar câteva zile profită de lipsa de informare corectă a oamenilor, având efecte pozitive, în cel mai bun caz, doar pe termen foarte scurt. Realitatea este că detoxifierea este, pur și simplu, un stil de viață, pe care oamenii îl pot dobândi cu ajutorul și sub îndrumarea unui profesionist în domeniu, dar pe care vor fi capabili, odată cu schimbarea obiceiurilor toxice și cu înlocuirea acestora cu unele sănătoase, să-l continue pe cont propriu pentru tot restul vieții.

sursa: stiri.com.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.