Cum se obține uleiul de nuci și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate
Uleiul din miez de nuca este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale, fiind folosit în tratarea si combaterea mai multor boli, dar si mentinerea frumuseții tenului, având un conținut ridicat de antioxidanți si acid elagic.
Iată câteva din beneficiile uleiului de miez de nucă:
- ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- acidul egalic din compoziția uleiului de nucă ajuta la combaterea celulelor canceroase, oprind cu succes multiplicarea acestora.
- are efect antiinflamator in cazul artritei sau altor inflamatii dureroase, datorita continutului de acizi grasi Omega3 si Omega6.
- hidrateaza tenul in profunzime datorita complexului de vitamineB (vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3), complex care asigura sanatatea optima a tenului.
- contribuie la reglarea hormonilor datorita continutului de fitonutrienti precum calciu, fosfor, seleniu, magneziu, zinc si fier ce contribuie la echilibrarea nivelului hormonilor.
- îmbunatateste circulatia sangelui pentru ca este bogat in grasimi monosaturate care sustin elasticitatea arterelor lasand astfel sangele sa circule asa cum trebuie.
- reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace datorita continutului de acid gras omega3 care aici este intalnit sub forma acidului alfa-linoleic.
- stopează ridurile de expresie si pe cele care apar odata cu inaintarea in varsta, datorită conținutului ridicat de antioxidanti.
- este eficient impotriva caderii parului. Tratamentul împotriva căderii părului se ține timp de trei luni și constă in masarea scalpului de doua ori pe saptamana cu ulei de nuca timp de cateva minute.
- este benefic și în ameliorarea varicelor, prin masarea acestora cu ulei de nuca.
Uleiul esential de nuci se obține prin presarea la rece a miezului uscat de nuci, astfel din 2,5 kg de miez de nucă fiind obținut 1 litru de ulei. Pentru a nu rancezi se păstrează la întuneric, într-un loc răcoros. Se poate păstra și în frigider, maxim un an de zile de la deschidere.