Cum tratezi eficient infecția sinusurilor folosind oțetul de mere

foto: melhorcomsaude.com.br

Infecțiile sinusurilor pot să apară fie din cauza anumitor bacterii care își fac apariția în această zonă, fie pe fondul unor alergii sau infecții.

Atunci când sinusurile sunt inflamate, pacienții se pot confrunta cu dureri puternice și care se pot întinde pe o perioadă lungă de timp. Pe lângă tratamentul medical recomandat într-o astfel de situație, specialiștii spun că infecțiile sinusurilor pot fi tratate și folosind oțetul de mere.

Oțetul de mere și-a dovedit eficiența în rezolvarea multor probleme ce țin de frumusețe și sănătate, pe lângă rolul important pe care acesta îl ocupă în bucătărie. Îndepărtează mătreața, calmează durerile de gât, curăță tenul, iar noile cercetări arată că oțetul de mere poate reduce și congestia nazală.

„Oțetul de mere este bogat în vitaminele B, cum ar fi vitamina B1, B2, vitamina A, vitamina E, magneziu, potasiu, calciu. Din această perspectivă, acesta poate contribui la întărirea sistemului imunitar și, prin urmare, poate contribui la lupta împotriva infecțiilor sinuzale sau pentru prevenirea acestora”, a spus Constantine George, director medical al unui spital din SUA, potrivit thesun.co.uk.

Cum poți scăpa de infecțiile sinusurilor folosind oțetul de mere?

Un remediu natural care poate trata rapid infecțiile apărute la nivelul sinusurilor este oțetul de mere. Acesta poate curăța căile respiratorii, îndepărtând mucusul și pentru că are proprietăți antibacteriene, acesta poate elimina și bacteriile care declanșează infecțiile.

Pentru a prepara o băutură care să trateze infecțiile sinusurilor ai nevoie de:

  • un sfert de cană de oțet de mere
  • o lingură de piper cayenne
  • sucul de la o lămâie
  • o lingură de miere
  • o jumătate de cană de apă

Tratamentul care rezolvă rapid problemele apărute la nivelul sinusurilor se obține în doar câteva minute. Este nevoie să fierbi apa, după care să adaugi oțetul de mere și să lași amestecul pe foc timp de câteva minute. Adaugă apoi sucul de lămâie, mierea, piperul și amestecă totul bine.

Această băutură trebuie consumată zilnic pentru a scăpa rapid de simptomele neplăcute cauzate de infecțiile sinusurilor.

Sursa: avantaje.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.