Cum trebuie curăţaţi ochelarii de vedere? Nu este nevoie de materiale speciale

Cu toţii procedăm aşa. Când ochelarii noştri sunt pătaţi, luăm un colţ de la cămaşă şi-i frecăm. Chiar dacă ştim că nu e o modalitate potrivită de curăţare a ochelarilor, o utilizăm.

Dar nu e nevoie de spray-uri speciale şi de material din microfibră pentru a curăţa corect ochelarii.

Sunt de ajuns săpunul de bucătărie şi o cârpă de bumbac normală, după cum se spune în Wall Street Journal.

Motivul pentru care cămaşa pe care o purtaţi este nepotrivită pentru curăţarea ochelarilor este faptul că ea este probabil plină de praf, iar acesta zgârie lentilele. Altfel, orice bucată de cârpă veche de bumbac şi un săpun obişnuit vechi de bucătărie sunt mult mai bune decât acele soluţii de curăţare pe care le puteţi obţine de la optician.

AOA (American Optometric Association) recomandă spălarea ochelarilor în fiecare dimineaţă, acordând o atenţie deosebită ramelor şi sistemului de prindere de urechi, pe care produsele de păr şi de machiaj tind să se acumuleze. Orice aţi face, nu utilizaţi cea mai la îndemână formă de lichid pentru a curăţa lentilele. „Unii oameni folosesc scuipatul, dar nu o faceţi”, ne îndeamnă dr. Geist. Deşi ochelarii murdari nu pot produce o infecţie la ochi, „saliva nu este cea mai bună metodă de igienă şi pur şi simplu nu va funcţiona foarte bine”, spune ea. Săpunul, apa caldă şi o cârpă uscată sunt tot ce aveţi nevoie, o dată pe zi, pentru a vă menţine ochelarii în cea mai bună stare de curăţenie şi funcţionare.

De asemenea, nu trebuie să utilizaţi nimic cu amoniac, înălbitor, oţet (deşi e grozav pentru paharele de băut), sau soluţii de curăţat geamuri, deoarece aceste substanţe chimice îndepărtează învelişurile de pe ochelari. Păstrarea ochelarilor în formă optimă este foarte uşoară atunci când procedaţi corect. Asta ar trebui să fie valabil şi în cazul întreţinerii ultimelor modele de ochelari pentru calculator.

SURSA: scientia.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.