Cuprul, o soluţie de prevenire a infecţiilor

foto: thecourthouse.itag.pw

Un spital irlandez , în cadrul achiziţiei publice a comandat clanţe din cupru în vederea reducerii numărului de infecţii care apar în sistemul sanitar, (infecţii de MRSA), asigurând astfel o protecţie mai bună pacienţilor.

Aceasta decizie a fost luata de catre conducerea spitalului privat St. Francis din Mullingar (regiunea Westmeath) şi sanatoriul St. Clair’s analizand rezultatele convingătoare ale cercetărilor din spitalul Selly Oak din Birmingham (cercetări care au arătat că suprafeţele din cupru – robinetele, capacele toaletelor, mânerele uşilor glisante – reduc cu 90-100% prezenţa microbilor de pe aceste suprafeţe).

Noeleen Sheridan ,directoarea spitalului şi sanatoriului irlandez explică astfel importanţa prevenirii şi controlului infecţiilor: „Suprafeţele din cupru oferă o linie de apărare suplimentară pentru acreditarea igienică a spitalelor. Această iniţiativă face parte din angajamentul nostru de a dezvolta standardul de siguranţă a pacienţilor, precum şi introducerea unui control strict al infecţiilor lângă o gestionare eficientă a riscurilor. ”

In Statele Unite , Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost prima instituţie care a identificat cuprul, ca un material cu efecte benefice demonstrate asupra sănătăţii publice.
Testele de laborator au arătat că bacteriile MRSA şi bacteriile Clostridium difficile-toxine mor mai repede atunci când intră în contact cu suprafeţele din cupru .

sursa: cupru.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.