Curățarea limbii, cheia sănătății cavității bucale și activarea organelor interne

foto: Ping Ming Health

Ayurveda – medicina tradițională indiană recomandă curățarea limbii ca parte a unui regim de igienă zilnică, pentru a elimina depunerile toxice, cunoscute sub numele de ama – toxinele acumulate, resturi alimentare și diverse zguri.

Conform Ayurveda, limba curată este cheia sănătății cavității bucale.

Experții moderni în domeniul igienei cavității bucale sunt de acord că este necesar să curățăm limba atunci când ne spălăm pe dinți în fiecare zi.

Curățarea limbii nu doar menține igienă, darși ajută la păstrarea simțurilor gustative. Limba este responsabilă pentru simțul gustului. Limba curată îl percepe mai clar. Veți descoperi noi nuanțe de gust, și cum nu ar fi de ciudat, puteți începe să mâncați mai puțin. Conform Ayurveda, nevoia de hrană satisface nu numai foamea, dar și hrănește creierul cu gusturi. Când simțul gustului este slăbit, acest lucru duce la supraalimentare și excesului de greutate.

Bacterii și ciuperci ce se dezvoltă pe limbă devin cauza multor probleme în cavitatea bucală și diferitelor probleme de sănătate generală. Acest mediu este favorabil pentru micro-organisme care produc inflamarea și otrăvesc organismul. În plus, descompunându-se, bacteriile eliberează compușii volatili de sulf pe spatele limbii. Aceste molecule cauzează 50-80% din toate cazurile de respirație urât mirositoare.

Curățarea regulată a limbii ajută:

– să scăpăm de un număr foarte mare de agenți patogeni care cauzează diferite boli ale cavității bucale;

– să scăpăm de respirația urât mirositoare;

– să îmbogățim simțurile gustative care slăbesc din cauza depunerilor pe limbă;

– prin masajul receptorilor de limba, se activează și se stimulează activitatea organelor interne.

Fapte:

– curățarea regulată reduce cantitatea de bacterii patogene în gură de 10 ori;

– reduce formarea ondolitei cu 33%

– datorită curățării nu numai dinților, dar și limbii, se reduce respirația urat mirositoare cu 85%; în timpul perierii dinților – doar cu 25%.

Pentru curățarea zilnică a limbii de placa bacteriană, resturi alimentare, ciuperci și celule moarte de pe suprafața limbii sunt folosite curățători de limbă.

Periuțe de dinți nu sunt eficiente pentru acest scop, deoarece acestea sunt destinate pentru curățarea dinților.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.