Dacă fața ta devine roșie după câteva pahare de băuturi alcoolice, opreşte-te chiar acum!

foto: goldcoastbulletin.com.au

Un chef pe cinste și o beție pe măsura chefului, vin la pachet cu o mahmureală de zile mari.

Pe lângă dureri de cap, stări de greață și amețeli, apare și culoarea în obraji.

Dar te-ai gândit vreodată că obrajii îmbujorați sunt indicatorul unei afecțiuni serioase? Culoarea în obraji după ce ai băut alcool sugerează o tensiune arterială crescută, scrie timpul.md.

Cercetătorii spun că atunci când fața ta devine roșie după doar câteva pahare de bauturi alcoolice, acesta ar putea fi un semn ce indică o hipertensiune arterială.

Mai mult, medicii susțin că înroşirea feţei este considerată drept un semn al unei sensibilităţi mai mari la alcool sau chiar de intoleranţă la această substanţă.

În cadrul unui studiu, o echipă de cercetatori sud-coreeni a împărțit 1700 de bărbați în trei grupuri: persoane care nu consumau alcool, oameni ale căror fețe se înroșeau după ce consumau alcool și băutori care nu aveau această reacție la alcool.

Aceștia au observat că bărbații care se îmbujorau erau mai predispuși să aibă hipertensiune arterială legată de consumul de alcool, comparativ cu bărbații care nu se înroșeau la față.

În schimb, cei care nu se înroşeau când beau prezentau un risc crescut de hipertensiune doar când beau mai mult de 8 băuturi alcoolice pe săptămână.

Dar asta nu e tot. Persoanele care se îmbujorează intens când consumă alcool au şi un risc mai mare de a dezvolta cancer al esofagului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.