De ce ar trebui să-ți înmoi picioarele în oțet o dată pe săptămână. La ce folosește tratamentul picioarelor cu apă de gură

foto: medicalnewstoday.com

Dacă vei folosi acest remediu o dată pe săptămână, vei avea parte de beneficii pentru sănătate. În plus, trebuie doar să îți înmoi picioarele în oțet, nu ai nimic altceva de făcut. Poate părea puțin ciudat, dar această tehnică este folositoare. Iată de ce ar trebui să îți înmoi picioarele în oțet o dată pe săptămână!

Nu toate persoanele pot suporta mirosul puternic și neplăcut al oțetului de mere, însă acesta poate elimina și distruge germenii și bacteriile care ne afectează organismul. Trebuie să prepari un amestec de apă și oțet de mere în cantități egale și să îți înmoi picioarele în acesta. Având în vedere că este recomandat să lași picioarele la înmuiat pentru 45 de minute, ar fi înțelept să amesteci oțetul de mere cu apă călduță, apoi să îți exfoliezi picioarele cu o piatră ponce, care îți va face pielea catifelată și care va elimina pielea moartă.

Datorită nenumăratelor beneficii pe care le are oțetul de mere, nu este niciun dubiu că acesta este cel mai important ingredient din acest tratament natural. Combinația de apă călduță cu oțet de mere în cantități egale ar trebui folosită ca o baie pentru picioare. Este o tehnică folosită de mulți ani, așa că s-ar putea să fi auzit de aceasta.

Multe persoane folosesc oțetul de mere pentru a slăbi, trata probleme respiratorii și digestive. Atunci când este combinat cu ingredientele potrivite și folosit în modul corect, acest ingredient poate oferi beneficii care pot fi incredibile și surprinzătoare.După cum spuneam, e nevoie doar de apă și oțet de mere în cantități egale pentru beneficiile sale și pentru a preveni un șoc termic. Poți crește numărul de beneficii dacă adaugi săruri aromatice sau ierburi.

Acest tratament este folosit în principal pentru a înmuia picioarele, deoarece avem nevoie constantă de oxigenare, iar picioarele sunt partea din corp în care se adună cele mai multe bacterii. Germenii și bacteriile de pe picioare pot cauza uscarea picioarelor sau alte probleme care duc la apariția infecțiilor. Prin folosirea oțetului de mere și a apei calde, vei putea să dezinfectezi picioarele, ceea ce înseamnă eliminarea microbilor, dar și îndepărtarea acelui miros neplăcut al picioarelor.

Cum să pregătești baia pentru picioare?

Încălzește apa într-o oală până când este călduță, ceea ce înseamnă 15-18 grade.

Ai grijă să nu încălzești prea tare apa. Toarnă apa într-un lighean, apoi adaugă aceeași cantitate de oțet de mere. Amestecă puțin compoziția și introdu picioarele în lighean. Poți adăuga și uleiuri esențiale, dacă vrei un miros frumos. Este recomandat uleiul esențial de lavandă, care poate îmbunătăți mirosul picioarelor și calitatea somnului. Lasă picioarele la înmuiat pentru 45 de minute, după care usucă-le cu ajutorul unui prosop.

Oțetul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, precum abilitatea de a preveni multe probleme de sănătate – mătreața, durerile în gât și mirosul urât al picioarelor.

Cum acționează apa de gură

Există numeroase produse pentru întreținerea picioarelor, dar și apa de gură poate fi folosită în acest sens, potrivit goodhealthacademy.com. Dacă le înmoi în această substanță, îți vei ajuta picioarele să se relaxeze. În plus, pe lângă senzația de răsfăț pe care o vei simți, îți vei hidrata pielea și vei scăpa de durerea care apare când stai prea mult timp în picioare. Unii specialiști susțin chiar că apa de gură îți ajută picioarele să se dezumfle și previne pătrunderea bacteriilor în tăieturile și crăpături de la unghii sau călcâie.

Dacă vrei să amplifici efectele apei de gură, o poți amesteca și cu sare Epsom, oțet sau uleiuri esențiale.

Apa de gură este un produs antiseptic și conține ingrediente care luptă împotriva infecțiilor fungice. Prezența alcoolului, de exemplu, duce la eliminarea agenților patogeni care te-ar putea îmbolnăvi. În timpul schimbărilor de temperatură, celulele moarte de pe pielea picioarelor se desprind și apar, astfel, crăpăturile. Este, deci, foarte important să îți exfoliezi zona, iar pentru ca procesul să dea rezultate, poți să îți înmoi tălpile în apă de gură.

Pentru asta, ai nevoie de:

  • O cană de apă de gură.
  • O cană de oțet.
  • 2-3 căni de apă.

Amstecă toate ingredientele într-un recipient destul de mare încât să îți încapă picioarele și să fie acoperite de lichid. Rămâi așa timp de 20 de minute, timp în care este indicat să adaugi periodic apă caldă, ca să nu îți fie frig. Când îți vei scoate picioarele din acest amestec, vor mirosi foarte frumos. Dacă vrei să scapi de celulele moarte, ia o perie sau o piatră ponce și exfoliează-ți tălpile. Aplică, apoi, o cremă hidratantă și vei vedea că picioarele tale vor arăta foarte bine.

Alte beneficii ale tratamentului cu apă de gură

Călcâiele crăpate pot fi, de asemenea, tratate cu ajutorul apei de gură. Ai grijă, însă, să nu îți ții picioarele mai mult 10-15 minute, pentru că pielea crăpată se poate crăpa și mai tare. După această perioadă, șterge-ți bine călcâiele cu un prosop.
Și negii pot fi eliminați cu ajutorul apei de gură. Poți să o aplici, pur și simplu, pe zona afectată, după ce ai curățat-o cu săpun antibacterian. Acoperă, apoi, zona cu un plasture și las-o așa peste noapte. Pentru a vedea rezultate, trebuie să faci acest tratament zilnic, timp de 2-3 săptămâni. Dacă ai bătături, ține-ți picioarele într-un amestec de apă de gură, apă caldă și oțet.

Sursa:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.