De ce ar trebui să consumăm nuci zilnic. Cum se obține efectul antiobezitate

Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, de pe urma cărora poți obține o mulțime de beneficii.

Nutriționiștii și medicii recomandă cu încredere consumul de nuci, fie ca gustare între mesele principale, fie ca ingredient în diferite preparate culinare.

Până recent se credea că nucile ar îngrășa, în realitate însă, conform ultimelor studii realizate de cercetători din California, s-a demonstrat că acestea ajută în lupta cu obezitatea.

Nucile, alunele, migdalele, fisticul și nucile de pin (seminţele comestibile ale unor specii de pin) contribuie la îmbunătățirea profilului lipidic, datorită conținutului lor de acizi grași polinesaturați, minerale, vitamine, polifenoli și fitosteroli. Totodată, Juglans regia, cunoscut sub numele de “nuc”, are în plus şi proprietăți de protecție mai speciale împotriva cancerului.

Secretul seminței prețioase pare să fie în conținutul ridicat de acid linolenic sau în cuticula care acoperă miezul. Experţii spun că pentru a beneficia de efectul antiobezitate, ar trebui să consumăm 4-12 grame de nuci pe zi, chiar şi mai mult, dacă e în asociere cu dieta mediteraneană și consumul de ulei de măsline.

Pentru a preveni cancerul este nevoie să consumăm o cantitate dublă sau triplă. O nucă decojită, în medie cântărește 4-5 grame, ceea ce înseamnă că trebuie să consumăm cel puţin trei nuci pe zi.

Pentru a preveni bolile cardio-vasculare, Asociaţia Americană a Inimii recomandă patru porţii de nuci nesărate pe săptămână. O porţie înseamnă un pumn – aproximativ 45 de grame – 23 de migdale, de exemplu. Le poţi diversifica: arahide, nuci, alune de pădure, migdale, caju şi fistic. Le poţi ronţăi ca gustare, în loc de biscuiţi sau de produse de patiserie, dar le poţi adăuga şi în salate sau în alte tipuri de mâncare.

sursa: independent.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.