De ce Goji este considerat cel mai sănătos fruct de pe Pământ

Goji (Goji Berry) este o plantă originară din Himalaya, a cărei fructe fac minuni cu sănătatea umană. Este un leac miraculos care datează din anii 800 D.C. Deşi utilizate din antichitate de terapeuţii chinezi şi tibetani, fructele Goji au fost recent scoase la lumină şi promovate de medicina naturistă contemporană.

Studiile asupra fructelor Goji au arătat că această plantă este un complex de nutrienţi, dacă nu chiar cea mai sănătoasă plantă de pe terra! Fructele Goji seamănă de la distanţă cu fructele de cătină sau de măceşe, dar nu sunt. Au devenit atât de populare tocmai datorită alfabetului complet de substanţe hrănitoare pe care le conţin.

Beneficiile fructelor Goji

• Cresc rezistenţa organismului. Goji întăreşte corpul la toate nivelurile, energizează toate funcţiile organismului şi creşte anduranţa la efort. Este un bun remediu pentru cei care se simt veşnic obosiţi, dar şi pentru recuperarea convalescenţilor.

• Întineresc organismul. Fructele Goji au această calitate de a ne face să ne simţim mai tineri şi mai sănătoşi. Goji stimulează secreţia hormonului tinereţii, dizolvă celulele adipoase, îmbunătăţeşte memoria, somnul, libidoul şi grăbeşte procesul de vindecare al bolanvilor.

• Prelungesc viaţa. Fructele Goji conţin antioxidanţi extrem de puternici care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului. Mai mult, această plantă are puterea de a lupta contra radicalilor liber care duc la diferite forme de cancer.

• Combat cancerul 100%. Goji este cu adevărat o plantă miraculoasă, întrucât conţinutul unic de germanium previne şi descompune în totalitate celulele canceroase. Celelalte substanţe din compoziţia fructelor Goji luptă împotriva mutaţiilor genetice şi cresc capacitatea corpului de a se apăra împotriva bolilor şi infecţiilor.

•  Întăresc inima. Goji conţine polizaharide cu rol în reglarea tensiunii arteriale şi prevenirea bolilor de inimă. Fructele Goji ajută enorm la menţinerea integrităţii arterelor.

• Reduc nivelul colesterolului. Antioxidanţii din fructele Goji previn oxidarea colesterolului şi contribuie la menţinerea acestuia la unui nivel optim. Consumul de Goji ajută de asemenea la buna funcţionare a arterelor.

•  Scad glicemia. Goji are minunatul efect de reglare a cantităţii de zahăr din sânge. Substanţele conţinute de această plantă îmbunătăţesc metabolismul insulinei şi previn problemele vasculare specifice bolnavilor de diabet.

•  Elimină kilogramele în plus. Goji este bun şi pentru slăbit, întrucât nutrienţii conţinuţi favorizează arderile rapide ale grăsimilor şi transformarea alimentelor în energie. Consumul de fructe Goji ajută la eliminarea rapidă a surplusului de kilograme.

Cum se consumă fructele Goji

Cei care sunt la prima utilizare a acestui produs, sunt sfătuiţi să înceapă cu 5 fructe pe zi, primele 3 zile. Persoanele care obişnuiesc să consume fructe Goji, pot cumpăra o punguţă de 500 g de fructe, din care pot lua câte 8 grame pe zi, timp de o lună. În scop terapeutic de tratare a anumitor boli, se vor consuma câte maxim 100 g de fructe Goji pe zi. În timpul curei cu fructe Goji este bine să se bea multă apă, deoarece aceste fructe pot da constipaţie în primele zile.

Contraindicaţii

Planta Goji nu este indicată pe perioada tratamentului cu anticoagulante, nici pe perioada sarcinii sau a alăptării. Pot apărea alergii în urma consumului de Goji la cei sensibili la roşii, vinete sau ardei.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.