De ce nu este indicat să folosim balsam pentru rufe. Tristul adevăr este acela că majoritatea balsamurilor conțin o lista lungă de …

Stim cu totii ca anunturile pentru balsam descriu adesea o imagine de confort, prospetime si dulceata. Dar, uratul adevar este acela ca majoritatea balsamurilor contin o lista lunga de toxine si substante chimice cunoscute, care pot intra in corp prin piele sau prin inhalare, provocand multe probleme de sanatate, in special pentru copiii mici.

Balsamurile sunt formate din substante chimice vatamatoare, combinate cu o doza consistenta de parfum. Chimicalele din parfum sunt in mod particular mai greu de eliminat deoarece sunt concepute sa ramana impregnate in tesatura. Aceasta se numeste “fragrance substantivity”, care descrie cat de mult un parfum dureaza pe o anumita suprafata si modul in care acesta este afectat de temperature, umiditate, precum si alte conditii.

Acestea sunt cele mai intalnite substante chimice toxice gasite in balsamuri:

  • Alfaterpinol: acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sanatate, cum ar fi: ameteli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie, amorteli ale fetei, dureri de gat si ale coloanei vertebrale.
  • Acetatul de benzil: au fost gasite legaturi intre aceasta substanta toxica si cancerul pancreatic. Vaporii ei pot irita ochii si canalele respiratorii si de asemenea poate fi absorbita prin piele.

Citește mai mult aici

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.