Tort de biscuiți de post, delicios, economic și rapid de făcut

Vă prezentăm o rețetă foarte simplă de tort de casă, preparat cu blat din biscuiți și cremă de gem și alune. Este un desert economic dar foarte gustos și reușit, potrivit pentru o zi specială.

Nu am dat cantitățile exacte pentru această rețetă, deoarece totul depinde de tava sau forma în care veți face tortul. În funcție de dimensiunile vasului, apreciați cantitățile.

Ingrediente necesare:

• biscuiți moi (Daron-Lux)
• magiun sau gem de prune
• gem de caise
• arahide crude
• fructe pentru decor

Mod de preparare:

Pentru ca tortul să iasă moale, folosiți un tip de biscuiți fragezi, cum sunt cei mari și groși care se numesc Daron-Lux (îi puteți recunoaște după simbolul unei fetițe). Se găsesc la vrac. Aceștia vor absorbi ușor gemul și se vor înmuia fără să folosiți sirop sau alte lichide.

Arahidele crude se pot procura din supermarketuri, fie în coajă, fie decojite. Rumeniți-le puțin în cuptor, apoi măcinați-le fin prin mașina de tocat carne sau cu ajutorul unui robot.

Într-un vas încăpător, puneți magiunul. Adăugați făina de arahide obținute după măcinare și amestecați. Trebuie să obțineți o pastă groasă, care să poată fi folosită ca cremă. Dacă este prea lichidă și curge, și nu mai aveți arahide, mai adăugați pesmet, nucă de cocos sau miez de nucă măcinat pentru a o îngroșa.

Puteți folosi o tavă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a tăia mai ușor tortul la final. Așezați un strat de biscuiți în tavă, apoi întindeți un strat de cremă de magiun. Continuați intercalând straturile de biscuiți cu magiun, până ajungeți la patru straturi (sau mai multe dacă vreți). Peste ultimul strat de biscuiți întindeți un strat de gem de caise. Presărați deasupra fulgi de cocos și decorați cu fructe proaspete, tăiate în diverse forme (kiwi, banane, portocale ananas etc).

Acoperiți tava cu o folie alimentară și lăsați-l la rece o zi, sau chiar două, pentru ca gemul să înmoaie biscuiții și aromele să se întrepătrundă bine. Tăiați tortul pătrate mari sau felii mai lungi. Este foarte gustos.

În loc de arahide puteți folosi alune crude (rumenite și măcinate), nucă măcinată, migdale sau caju măcinate, pesmet (în acest caz trebuie să adăugați și puțină miere de albine, pentru ca crema să iasă dulce), sau chiar un amestec din acestea toate.

Pentru ultimul strat, în loc de gem de caise puteți folosi gem de căpșuni, cireșe, zmeură sau alte fructe de pădure.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.