Detoxifierea cu mere, curățirea organismului, cu efect de revitalizare, oferă sistemul digestiv o perioadă de relaxare

Dieta de detoxifiere cu mere este o variantă a programelor de curățire a organismului, care are efect de revitalizare, ajutând la eliminarea toxinelor și oferind sistemul digestiv o perioadă de relaxare.

De ce mere?

Mărul este vedeta acestei diete datorită proprietăților sale nutritive valoroase. Un măr de mărime medie are în jur de 80 de calorii și este o sursă importantă de minerale (calciu,fier, fosfor și potasiu) și de vitamine (A, C, complexul B). Mărul este un aliment potrivit pentru un program de curățare, deoarece conține pectină, care ajută la prevenirea acumulării plăcii din vasele de sânge, și celuloză, care la deplasarea resturilor alimentare prin tractul intestinal.

Cât timp trebuie să urmați cura de detoxifiere cu mere?

Scopul principal al programului de curățire cu mere este de a ajuta organismul să elimine toxinele și să vă sprijine în pierderea în greutate.Planul de detoxifiere ar trebui să acopere o perioadă de trei zile. Este posibil să doriți să alegeți zilele în care puteți să stați acasă, pentru că puteți experimenta iritabilitate, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, balonare, gaze, constipație, precum și mișcările intestinale mai neobișnuite.

Cum funcționează dieta cu mere?

În ziua de dinainte de a începe dieta, ar trebui să consumați mai puține glucide, pentru a oferi organismului șansa să se obișnuiască cu un regim mai restrictiv. În timpul dietei, vreme de trei zile, tot ce trebuie să faceți este să mâncați mere și numai mere. Chiar dacă nu se poate mânca nimic altceva, avantajul este că puteți servi câte mere vreți. Substituirea meselor obișnuite cu mere va scădea rapid aportul de calorii, iar merele vor acționa în același timp ca un factor de curățare a  colonului.

În timpul dietei, trebuie să aveți grijă să vă hidratați organismul în mod corespunzător. Puteți bea apă, ceai neindulcit și cafea. Nu se recomandă a se consuma prea multă cofeină, pentru că pot apărea probleme digestive- starea de iritare a colonului.

După cele 3 zile de detoxifiere, este posibil să aveți dificultăți în reintroducerea consumului de alimente normale, așa că trebuie evitate grasimile si alimentele grele și să alegeți să mâncați alimente fructe, sucuri de fructe mixte, supa de legume, sau legume fierte.

Motive pentru care ar trebui să urmați un regim alimentar de detofixiere cu mere:

 1. Bineînțeles, vă veți detoxifia corpul și veți slăbi cam 1,5- 2kg.
 2. Dieta curăță colonul și îmbunătățește absorbția nutrienților; celuloza din mere ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea toxinelor și stimulează tractului digestiv, combătând constipația și promovând dezvoltarea florei intestinale sănătoase.
 3. Coaja merelor conține pectina, care funcționează ca un blocant de grăsime.
 4. Substanțele flavonoide și cele fitochimice din mere vă pot proteja împotriva cancerului de ficat și de colon.
 5. Merele conțin o cantitate substanțială de antioxidanți, care ajută la prevenirea apariției ridurilor și care produc un efect anti-îmbătrânire.

Motive pentru care nu ar trebui să urmați programul de curățire cu mere:

 1. Nu puteți urma această dieta dacă aveți glicemia mare sau dacă aveți alte probleme de sănătate, cum ar fi de inimă, boli de rinichi sau de ficat, diabet zaharat, sau dacă sunteți gravidă sau alăptați; persoanele glicemia mare ar trebui să încerce să înlocuiască merele cu legume, cum ar fi castraveți, salată verde sau roșii;
 2. Există puține dovezi clinice privind eficacitatea sau necesitatea unei diete de curățire de mere;
 3. O alimentație limitată numai la mere timp de trei zile poate reduce funcționalitatea stomacului, ceea ce face  ca, atunci când reveniți la dieta obișnuită, să întâmpinați probleme la ingestia altor alimente; din acest motiv, după dieta, ar trebui să mâncați numai alimente care sunt mai ușor de digerat;
 4. De la prea multe mere, unele persoane s-ar putea confrunta cu niveluri ridicate de aciditate în stomac, urmate de disconfort. Alte efecte secundare negative ale dietei sunt iritabilitate, oboseala, dureri de cap, dureri musculare, balonare, gaze și constipație dacă nu bei suficiente lichide.
 5. S-ar putea să vă plictisiți să mâncați mere, mere și iar mere.
 6. Chiar dacă durează doar 3 zile, corpul tău va fi privat de unele substanțe nutritive; mărul aduce o multime de beneficii, dar nu este un aliment complet.

Pentru a evita orice probleme de sănătate, înainte de a începe această dietă, ar trebui să cereți sfatul medicului personal sau unui nutriționist.

sursa: viatasanatoasa.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.