Detoxifierea ficatului este vitală. Alimentele care ajută la curățarea ”uzinei chimice” a organismului

foto: David Wolfe

Ficatul are ca funcţie principală eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze în parametri. E nevoie, însă, ca el să fie stimulat să facă aceste lucruri. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factorii care crează suprasolicitarea ficatului încărcarea lui cu toxine.

Un ficat plin cu toxine, care nu mai funcţionează corect, determină probleme în întreg organismul. Fiecare persoană în parte ar trebui să acorde mai multă atenţie detoxifierii acestui organ. Mai jos, găsiţi o listă scurtă cu alimente care ajută la curățarea ficatului.

  1. Hidratarea este foarte importantă. Consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi. Mai mult, acest obicei ajută şi rinichii.
  2. Dimineaţa este recomandat să bem, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu lămâie. Acest obicei conduce la eliminarea toxinelor din ficat, stimulează metabolismul şi ne ajută să prevenim constipaţia, pentru că ajută la digestie.
  3. Un aliment la care probabil că nu ne-am fi gândit să aibă afecte benefice asupra ficatului este rădăcina de păpădie. Aceasta era folosită încă din antichitate pentru curăţarea ficatului. Este recomandat să fie consumată sub formă de ceai.
  4. Este indicat să evităm alimentele procesate, cum ar fi pastele făinoase, zahărul. Ficatul le va transforma pe toate acestea în colesterol, iar creşterea nivelului de colesterol are efecte dintre cele mai grave asupra organismului.
  5. Ceaiul verde contibuie, de asemenea, la curăţarea ficatului. El protejează organismul şi împotriva hepatitelor virale şi ajută la eliminarea grăsimilor în ficat.
  6. Între alimentele care contribuie la întărirea sistemului imunitar este usturoiul. Acesta este bogat, totodată, în substanţe sulfuroase, care conduc la activarea enzimelor, elemente de bază în ceea ce priveşte funcţionarea ficatului.
  7. Varza de Bruxelles este recunoscută pentru modul în care luptă împotriva toxinelor. Astfel, consumul ei este recomandat şi în cazul detoxifierii ficatului.

SURSA: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.