Diferenţa dintre bicarbonat de sodiu şi praf de copt! Multe gospodine nu ştiu asta

Aspectul similar al celor două substanţe le face dificil de diferenţiat. Sunt adăugate de multe ori în aceleaşi reţete, însă au compoziţii chimice diferite. Iată care este diferenţa.

Bicarbonat de sodiu – Este o bază care creează dioxid de carbon atunci când este amestecată cu ingrediente acide. Când este pus în reţete, ai nevoie de ceva acid, precum iaurt, lapte bătut, suc de lămâie, zahăr brun sau melasă. Este mult mai puternic decât praful de copt, nu neutralizează şi dă un gust metalic. Se adaugă un sfert de linguriţă de bicarbonat la o cană de făină.

Praful de copt – Este o combinaţie între mai mulţi acizi, inclusiv bicarbonat, amidon sau cremă de tartar. Atunci când se găteşte, se adaugă o linguriţă de praf de copt la o cană de făină. Procesele chimice au loc în doi paşi: primul, când praful de copt se udă, al doilea, când praful de copt se încălzeşte.

Unele reţete cer şi bicarbonat de sodiu şi praf de copt pentru a menţine un echilibru între dioxidul de carbon obţinut din bicarbonat şi anumiţi acizi care trebuie să menţină volumul, scrie girly.ro.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.