Dispar banii fizici și cardurile bancare? Plata cu autentificare biometrică – cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil la un mare comerciant din România
Auchan Retail România, împreună cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicație de mobil unică în România, ce permite fie plata cu autentificare biometrică – cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR.
“Preocupați de îmbunătățirea experienței la cumpărături a clienților noștri, atât online cât și offline, am lansat, în 2015 casele rapide – unde scanarea este realizată de personalul nostru, iar plata – cash sau card – în mod independent, de către clienți. A urmat, în 2017, implementarea, în premieră, a caselor inteligente – self checkout, care permit clienților derularea rapidă și autonomă a întregului proces. Astăzi, aducem în România, alături de partenerii de la Oney Bank, o nouă soluție bazată pe tehnologie de top – plata validată cu amprentă, disponibilă alături de cea prin cod QR. Ne dorim ca aceste schimbări să fie utilizate și apreciate de clienții noștri, să le simplifice parcursul de cumpărare în magazinele noastre și să îi ajute să câștige timp”, precizează Tiberiu Dănețiu, Director Client și Inovație Auchan Retail România.
Plata cu amprentă este o inovație pe piața locală, Auchan fiind primul comerciant din România care implementează această tehnologie în magazinele sale. Utilizatorii aplicației care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiți să folosească nici cardul și nici telefonul, în timp ce plata este extrem de sigură, foarte rapidă și comodă, datele rămânând doar pe telefonul clientului.
Banii cash ar putea fi în curând de domeniul trecutului, existând posibilitatea de a plăti totul printr-o apăsare a ceasului sau mai probabil pe mobil, scrie ziarul britanic The Guardian în ediţia de marţi. Dave Birch, directorul companiei britanice de consultanţă în domeniul tranzacţiilor electronice “Consult Hyperion”, are cuvinte aspre la adresa BCE: ”Ar trebui urmăriţi în justiţie pentru tipărirea bancnotei de 500 de euro. Ce posibilă utilizare a ei ar putea exista, dacă nu pentru tranzacţii ilegale?”, spune el. Banii devin tot mai mult virtuali. Tot mai multe tranzacţii sunt digitale oricum, dar în curând chiar şi cele pentru care credem că banii cash sunt esenţiali – operaţiunile cu valoare scăzută care constituie circa 65% ca volum (dar mult mai puţin ca valoare) din tranzacţiile anuale din Marea Britanie – se vor face digital.
Articol si foto preluat de pe comunic.ro