E cea cea mai grea boală a secolului XXI și ne poate urmări toată viața

foto: adevarul.ro
Ne naștem cu obsesia că suntem bolnavi. De multe ori, ne imaginăm boli, intrăm în depresie, alergăm la medici și luăm medicamente în cantități enorme.
În multe cazuri, bolile imaginare se transformă în boli reale. În alte cazuri, trăim cu ideea că avem o afecțiune gravă și în realitate, murim de altceva.
Testele arată că o persoană a cărui indice de masă corporală îl depășește pe cel normal cu puțin, intră în panică. La o persoană care are o înălțime de 1,83 m și peste 84 kg, indicele masei corporale este de 25,1. Un indice normal variază între 20 și 24,9.
Imediat, persoana va intra într-o stare de panică, va începe fel de fel de diete, va lua multe medicamente, va avea senzația că are dureri gastrice, abdominale.
Nutriționiștii îi vor recomanda să bea sucuri naturale pe bază de lămâie, portocale. Urmează reversul medaliei. Vor apărea boli gastro-esofagiene. Va merge des la toaletă. Va fi diagnosticat cu prostată.
Din cauza unei alimentații nesănătoase sau a zilelor mai friguroase, dimineața își va simți mâinile și picioarele inerte, reci.
Va merge la medic, unde i se va spune că este suspect de o boală degenerativă a articulațiilor. Va începe un alt tratament.
Dacă începem să uităm câte ceva, ni se va spune că avem un deficit cognitiv lejer sau un început de Alzheimer.
Studiile efectuate într-un laborator din Cleveland au relevat că 45% dintre bărbații cu vârste între 50 și 59 de ani suferă de prostată, iar după 60 de ani, boala se prezintă la 68% dintre bărbați.
Chiar și tinerii cu vârstă cuprinsă între 20 și 30 de ani au probleme cu prostata. Este vorba de 10% dintre ei. Mulți dintre aceștia se operează convinși fiind că este cel mai bun remediu.
Puțini dintre noi știu că anumite forme de cancer nu sunt progresive. Printre acestea și prostata. Multe forme de cancer se atrofiază sau își stagnează evoluția datorită sistemului imunitar.
Mulți dintre noi avem, ocazional, dureri abdominale. Faceți o ecografie și ni se spune că aveți calculi biliari. Urgent, vi se sugerează să vă operați.
Referitor la această situație, sunt specialiști care susțin că fiecare dintre noi prezentăm calculi biliari, indiferent dacă avem sau nu dureri abdominale. De ce ar trebui să ne operăm în condițiile în care cauza ar putea fi alta?
Vă doare un picior și face o examinare cu rezonanță magnetică. Vi se va spune că aveți leziuni de cartilagiu, discuri deplasate. În cele mai multe cazuri, durerile nu provin de la aceste anomalii.
Multe diagnostice, multe tratamente ne îndreaptă cu pași repezi către moarte. Unul dintre marii specialiști din SUA, Gilbert Welch, spunea, fumează puțin, bea moderat, mănâncă supă și consumă legume crude, fă plimbări multe și vei scăpa de boală și obsesiile ei.