Efectul care nu e trecut pe nici un prospect. Ce se întâmplă cu tine, de fapt, când iei paracetamol

foto: Realitatea.net

Dacă simţi că răceşti sau te doare ceva, primul lucru pe care îl faci este să iei un paracetamol. Deşi pe prospect poţi citi multe dintre efectele adverse ale medicamentului, unul important nu este scris pe nicăieri, scrie magnanews.ro.

Paracetamolul şi ibuprofenul au efecte neaşteptate. Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că cei care iau astfel de antiinflamatoare sunt mai puţin sensibili la emoţii. De exemplu, simt mai puţin intens durerea provocată de evenimente triste, au o empatie mai redusă, dar şi simt mai puţină plăcere în faţa lucrurilor frumoase.

Un aspect neaşteptat este că aceste medicamente i-au făcut pe cei care le-au luat mai puţin dispuşi să vândă din lucrurile lor.

Paracetamolul este analgezic (acţionează împotriva durerii) şi antipiretic (ajută la scăderea temperaturii corpului în caz de febră).

Medicamentul este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări: dureri de cap, migrene, dureri ale articulaţiilor, dureri de spate, dureri de dinţi (inclusiv cele apărute după proceduri stomatologice-extracţii dentare), dureri în gât, durere postvaccinală şi dureri menstruale.

De asemenea, ajută la scăderea temperaturii corpului în caz de febră.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.