Există câteva lucruri din bucătărie pe care ar trebui să le arunci acum. Despre ce este vorba

E momentul să arunc acel tocător? Mai este bun puiul care a rămas? Pentru a termina cu aceste dezbateri, există câteva lucruri din bucătărie pe care să le arunci acum. Iată despre ce este vorba!

Ce lucruri din bucătărie ar trebui să arunci chiar acum?

1. Buretele de vase

Poate că îl fierbi pentru a elimina germenii, dar este foarte greu să cureți un burete de vase. Are toate acele găuri în el. Chiar și studiile în care oamenii de știință au fiert buretele de vase, acesta tot rămânea cu agenți patogeni pe suprafața sa. Este recomandat să înlocuiești frecvent buretele. Iar un lucru de care ar trebui să ții cont este ca atunci când curge zeamă de la carne crudă pe masa din bucătărie să ștergi cu un prosop de hârtie, pe care să-l arunci ulterior.

2. Rămășițele alimentare pe care nu îți aduci aminte când le-ai lăsat

Ai văzut niște resturi alimentare în spatele frigiderului pe care nu-ți amintești să le fi pus acolo? Cel mai bine este să le arunci. Poți consuma mâncarea și resturile alimentare pentru 3-4 zile după ce au fost gătite. Dacă nici măcar nu îți aduci aminte de un anume preparat din frigiderul tău, atunci înseamnă că a stat prea mult timp acolo. Iar dacă vezi mucegai pe mâncare, arunc-o fără să stai pe gânduri!

3. Condimentele expirate

Ți s-a întâmplat să ai o sticlă de Sriracha mult timp după data de expirare? Se poate întâmpla să cumperi un sos pentru o rețetă și apoi să nu îl mai folosești. De asemenea, mirodeniile își pierd potența și aroma după aproximativ un an. Primăvara reprezintă anotimpul perfect pentru a arunca o privire mai atentă la ceea ce se află în dulapul tău din bucătărie.

4. Tocătorul tău folosit prea mult

Nu contează dacă este din lemn sau din plastic. Dacă există o mulțime de fisuri în el, este timpul să-l arunci. Bacteriilor le place să trăiască în aceste fisuri și este greu să cureți în mod corespunzător. Deci, fie că este o lingură de lemn sau un tocător, aruncă la coș!

5. Tigăile de teflon zgâriate

Odată ce o tigaie de teflon are o zgârietură adâncă, ar trebui să renunți la ea. De asemenea, atunci când tigăile din teflon sunt încălzite la o temperatură prea ridicată, pot emana fumuri care declanșează simptome asemănătoare gripei.

Sursa: eva.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.