Există”Ciclul de şapte ani”? Reînnoirea ciclică a corpului uman: ”nu există niciun moment în timp care să nu conteze”

foto: Adevarul.ro

Aceasta este una dintre acele întrebări, pe care auzind-o, imaginaţia umană deja începe să lucreze activ. La fiecare şapte ani, se pare, devenim oameni noi, pentru că în acest răstimp fiecare celulă a corpului nostru este înlocuită cu una nouă. Nu te simți mai tânăr decât ai fost cu şapte ani în urmă?

Cu cat avansam mai mult in viata, cu atat ne schimbam mai mult, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, emotional sau spiritual. Nu mai suntem oamenii de acum 14 ani, nici macar oamenii de acum un an sau de acum o zi. Experientele zilnice, suma deciziilor pe care le-am luat si a fapelor de viata pe care le-am trait secunda de secunda ne schimba, ne maturizeaza, ne formeaza.

Oamenii de stiinta au demonstrat si sustin in continuare prin cercetari multiple, ca fiecare celula din corpul uman este inlocuita cu una noua o data la sapte ani, printr-un proces permanent de regenerare al organismului, astfel incat daca acest proces ar surveni concomitent pentru toate celulele, am putea spune ca la inceputul celui de-al optu-lea an, am beneficia practic de un corp fizic nou.

Fiecare celula in parte contine informatia celor sapte ani petrecuti in corpul nostru: emotiile, gandurile, intentiile, sentimentele de iubire sau ura, dorintele noastre, precum si informatia bolii sau a sanatatii corporale. Atunci cand este inlocuita cu una noua, ea primeste informatia pe care noi dorim sa i-o dam sau pe care i-o imprima celelalte celule existente deja in organism.

Ceea ce rescriem in noul tipar depinde numai de noi. Amprenta pe care o lasam unei celule nou formate se fixeaza si dicteaza informatii acesteia in urmatoarea perioada de sapte ani. Toate cele aproximativ 60-70 triloane de celule din organismul nostru se schimba aproape complet in acest timp. De aceea este important sa emitem  vibratii pozitive si sa transmitem iubire la toate nivelele, in fiecare moment al vietii noastre.

Si din punct de vedere spiritual, parintele antroposofiei, Rudolph Steiner, a acordat o atentie deosebita acestor cicluri de sapte ani, sustinand ca ele ar trebui luate in considerare si de catre doctori, profesori, psihiatri si de catre toti cei interesati de stiintele sociale, pentru a intelege mai bine schimbarile ce survin in comportamentul si in evolutia oamenilor. Fiecare varsta vine cu lucruri speciale pe care trebuie sa le stim, sa le intelegem si sa le integram.

Nu exista niciun moment in timp care nu conteaza: totul se contorizeaza si totul se raporteaza, ca intr-un final sa se echilibreze. La fiecare sapte ani apare o schimbare chimica majora si o eliberare de energie masiva. Este ca procesul unei inspiratii si al unei expiratii, in care se elimina tiparul ultimilor ani si se inspira o amprenta cu totul nou. Astfel, o data la sapte ani, putem face schimbari majore de atitudine, in relatii si in cariera!

Energia adusa de fiecare ciclu in parte  este benefica cresterii in acel ciclu si nu in altul: ni se da tot ceea ce avem nevoie pentru a evolua, pentru a face schimbari, trebuie numai sa vrem si sa ascultam cu atentie vibratiile naturale, fara sa ne opunem. Planul care vine din exterior va avea de-a face in primul rand cu ego-ul nostru.

Considerand astfel trecerea timpului, din sapte in sapte ani, pragurile varstelor de 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63, 70, 77, 84 de ani sunt foarte importante! Si nu numai! Ceva infaptuit la oricare varsta, isi va gasi importanta sau va trebui echilibrat peste sapte, paisprezec… etc ani mai tarziu!

Totusi, „ciclul de şapte ani,” nu este ceva special sau semnificativ, deoarece celulele mor şi sunt înlocuite în mod regulat. Nu este clar 100%, ce stă la originea acestei teorii, probabil, ea a fost născută cu cele mai bune intenţii. Ramane sa urmarim daca oamenii de stiinta vor reusi sa vine cu argumente care sa intareasca teoria ”ciclului de 7 ani”.

Sursa: astrotext.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.