Fii atent(ă) la aceste semnale! Organismul tău încearcă să-ți ”spună” că trebuie să reduci consumul de carne

Știm deja cât de greu se digeră carnea, însă oare ești atent la semnalele care apar atunci când organismul tău întâmpină această problemă?

Dacă te numeri printre persoanele care nu concep să nu consume carne zilnic, atunci este posibil să te confrunți deja cu câteva dintre simptomele de mai jos. Carnea este bogată în nutrienți și proteine, însă mai aduce o mulțime de substanțe toxice, grăsimi saturate și alte elemente care îngreunează digestia. Numeroase studii au subliniat faptul că un consum exagerat de carne are un efect nociv asupra sănătății, deoarece crește riscul de diabet, boli gastrointestinale, boli de inimă și cancer.

Fii atent la aceste semnale prezentate de Bright Side și încearcă să reduci consumul de carne ca să constați ce efecte are asupra sistemului digestiv!

Semne că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie

Suferi de constipație

Fiecare sistem digestiv funcționează diferit, în funcție de moștenirea genetică și de obiceiurile alimentare. Un consum ridicat de carne grasă poate să pună serioase piedici sistemului digestiv, deoarece grăsimile se digeră foarte greu. Mai mult, cantitatea ridicată de fier și scăzută în fibre din carnea roșie (vită, porc, miel) poate să favorizeze apariția constipației. Acesta este un prim semnal că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie.

Știm deja că multe cercetări au demonstrat că un consum mare de carne roșie crește riscul de cancer la colon, astfel că este foarte important să nu faci excese.

Nu consuma carne roșie mai mult de două porții pe săptămână (100-200 de grame per porție) și încearcă să o combini mereu cu legume fierte sau salată de crudități pentru a ușura digestia. Încearcă să substitui carnea roșie cu fructele de mare sau carnea de pui, optând pentru preparate care nu sunt prăjite.

Îți este foame tot timpul

Dacă simți că îți este foame tot timpul, chiar și după ce ai terminat de mâncat, acesta poate să fie un alt semnal care atestă faptul că organismul tău nu digeră carnea corect și consumi prea multe proteine. Dacă simți mereu senzația de foame, încearcă să introduci la gustare iaurtul grecesc cu fructe de pădure sau toast integral cu humus. Evită carnea câteva zile ca să vezi dacă te simți mai bine și ai mai multă energie.

Ai mereu cearcăne

Nu te lăsa păcălit de ideea că numai somnul insuficient și oboseala pot să cauzeze apariția acelor cearcăne inestetice sub ochi. Specialiștii susțin că atunci când organismul nu digeră carnea corect, acest lucru se poate reflecta asupra tenului tău. Dacă ai des cearcăne, în special dacă ai mâncat multă carne cu o zi înainte, acesta este un semn clar că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie.

Când carnea nu se digeră bine, ajung în sânge anumite substanțe străine, iar organismul produce anticorpi ca să le elimine. Această reacție determină apariția cearcănelor.

Suferi de hipertensiune arterială

Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială ar fi recomandat să reduci consumul de carne, în special acela de mezeluri și afumături. Acestea conțin o cantitate ridicată de sare care crește tensiunea arterială. Nu consuma pielea când mănânci carnea de pui și evită carnea roșie, deoarece sunt bogate în grăsimi saturate care înrăutățesc problema cu care te confrunți și cresc riscul de a dezvolta boli de inimă.

Ai halenă și transpirația are un miros urât

Respirația urât mirositoare și mirosul urât al transpirației sunt alte două semnale că organismul nu digeră carnea corect. Dacă rămâne mult timp în intestine și nu se digeră corect, carnea generează un miros urât care poate să se elimine prin piele sau prin respirație. Enzimele digestive te pot ajuta să asiguri o digestie mai bună și să ameliorezi această problemă.

Te îmbolnăvești des

Dacă organismul nu digeră carnea corect, sistemul imunitar devine mai slab și te poți îmbolnăvi mai ușor. Sistemul imunitar este afectat de zaharurile din carne care se digeră foarte greu, iar corpul reacționează la ele.

Te simți obosită tot timpul

Dacă te simți mereu obosit și moleșit după ce ai consumat carne, încearcă să reduci consumul ei.

Acest simptom apare pentru că organismul nu digeră carnea corect și rămâne multă vreme în intestine. Acest lucru face ca organismul să-și concentreze toată energia asupra sistemului digestiv. De asemenea, dacă simți stomacul foarte încărcat după ce ai consumat carne, ar fi bine să reduci consumul ei și să mănânci mai multe verdețuri, fructe și legume.

Ai o stare de greață

Și acest simptom poate să apară pentru că organismul tău nu digeră carnea corect, dar și ca reacție față de anumite bacterii care se regăsesc în carne. Este bine să eviți carnea câteva zile și să te axezi pe alimente proaspete, iar dacă senzația de greață nu dispare atunci trebuie să consulți un medic.

Te simți balonat

Dacă te confrunți zilnic cu balonarea și consumi multă carne este foarte posibil ca aceste două lucruri să fie în strânsă legătură. Consumul de carne grasă încetinește foarte mult digestia, iar alimentele rămân foarte mult timp în intestine, lucru care favorizează apariția balonării.

Sursa: ziarulnational.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.