Flebotomia sau”tăiatului sub limbă” – între controverse și beneficii. Ultimul tăietor sub limbă din Europa se află în România
Taierea sub limba face parte din categoria procedurilor cunoscute in istoria medicinii sub numele de flebotomie. Aceasta presupune extragerea de sange prin incizia unei vene. Astazi, flebotomia nu se mai foloseste in medicina. La noi, in medicina populara se practica inca taierea sub limba, ca metoda curativa pentru vindecarea de boli, in special a celor de ficat.
Flebotomia, sau vindecarea prin sangerare, a constituit in trecut unul dintre cele mai importante tratamente pentru mai multe boli. In vremurile primitive, vindecatorii deschideau diverse vase de sange folosind ghimpi, pietricele ascutite sau aschii de oase. In secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, unii dintre doctori au exagerat cu aceasta practica. Inca nu se stia cat sange are corpul omenesc si cand se lua prea mult sange, pacientii lor mureau.
Pentru ca multi dintre pacientii lor erau membri ai clasei nobiliare, care plateau multi bani pentru flebotomie, acest procedeu s-a compromis.
Un alt motiv pentru care aceasta terapie nu se mai preda la universitati este faptul ca astazi oamenii cred ca a se provoca sangerarea este un tratament demodat si primitiv, care nu mai apartine timpurilor noastre.
In alta ordine de idei, industria farmaceutica este total impotriva flebotomiei, deoarece vindecarea bolilor printr-un astfel de tratament ar afecta o afacere mult mai rentabila, zic unii. Un binecunoscut medic, Bernard Aschner, spunea ca renuntarea la flebotomie este o mare pierdere terapeutica, deoarece, pentru bolile civilizatiei moderne, ar fi o extraordinara forma de tratament. Parerile sunt impartite.
Taierea sub limba, in medicina traditionala
In medicina populara de la noi, s-a practicat in special metoda taierii sub limba. Si se mai practica si astazi. Oamenii care sufera de boli grele recurg la aceasta terapie, chiar daca, oficial, nu este recunoscuta.
Practica taierii sub limba este o arta foarte precisa, iar cei care o practica astazi sunt tot mai putini, pentru ca nu exista o alta forma de instruire decat din tata in fiu, necesita multa indemanare, iar faptul ca nu este acceptata legal implica riscuri.
Taierea sub limba consta in crestarea celor doua vene sublinguale care sunt in legatura cu ficatul. Se scurge o cantitate mica de sange, prin care se varsa si surplusul de toxine pe care organismul nu il poate elimina. Chiar si unii medici au recunoscut ca acest procedeu este unul de detoxifiere si, practicat de cineva priceput, nu face rau.
Pentru ce boli se apeleaza la taierea sub limba? In special pentru bolile de ficat, iar buna functionare a ficatului antreneaza vindecarea altor boli. Cei care practica procedura spun ca hepatita, diabetul, bolile de piele, bolile reumatice, hipertensiunea, oboseala cronica, migrenele, insomnia, impotenta, deficientele de respiratie pot fi ameliorate sau chiar vindecate.
Se spune ca, practicata in mod corect, taierea sub limba nu are efecte secundare. Sangerarea se opreste de la sine dupa 10-15 minute, iar cantitatea scursa este prea mica pentru a produce anemie. Se elimina substante nocive si iritante, iar in organism se produce o noua adaptare, prin producerea de sange curat.
Cei care sustin metoda vindecarii prin sangerare dau insasi exemplu natura, prin sangerari „firesti”. Organismul femeii, care este programat pentru a purta o noua viata, se detoxifica lunar prin menstruatie. Poate nu intamplator, cele mai multe probleme de sanatate ale femeilor incep cu perioada menopauzei.
Ultimul taietor sub limba din Europa: CIOBANU CORNEL -AUGUSTIN
A învăţat cum se face taiatul sub limba de la tatăl său, care a practicat metoda timp de peste 30 de ani. Spune că de la el a moştenit harul şi îndemînarea.
Rezultatele sale au ajuns să fie cunoscute atat în ţară cat şi în străinătate. Cea mai bună reclamă, fără trimiteri inventate şi false recomandări, i-au făcut-o chiar cei pe care i-a vindecat.
Dupa ce il asistase ani buni de zile pe tatal lui, a incercat sa faca si el o astfel de operatie. I-a reusit din prima si de atunci nu s-a mai oprit. I-a placut atat de mult sa ajute oamenii aflati in suferinta incat a urmat chiar cursurile unei scoli de profil si a ajuns asistent medical generalist cu acte in regula. „Intr-o zi un barbat din sat a venit la noi acasa pentru ca tatal meu sa-l trateze. Era bolnav de hepatita! Tata era plecat si m-am oferit eu sa-l tai. Operatia a decurs excelent, omul a scapat de hepatita si de atunci s-a dus vorba din om in om ca in afara de tatal meu si eu pot face aceasta mica interventie!”
Rezultatele sale au ajuns să fie cunoscute atat în ţară cat şi în străinătate. Cea mai bună reclamă, fără trimiteri inventate şi false recomandări, i-au făcut-o chiar cei pe care i-a vindecat.
– Ce boli se pot vindeca prin această metodă?
– În special afecţiunile hepato-biliare (hepatită de orice fel, ciroză, mai ales diabet), infecţii în sange, leucemie, colesterol mărit, disfuncţii sexuale (impotenţă), probleme de menstruaţie, hipertensiune, anemii, migrene, acnee, psoriazis, varice, spondiloză sînt doar cîteva din bolile care se pot trata cu aceste tăieri sub limbă. Mai mult, există oameni care se simt obosiţi tot timpul şi acuză stări de epuizare, oameni care nu au poftă de mancare şi, după ce mănancă, le vine mereu să verse. Aceştia, dacă se taie sub limbă, capătă dintr-o dată, ca printr-un miracol, voiciune şi poftă de viaţă. A nu se crede, totuşi, că tăierea sub limbă vindecă toate bolile pămantului… Un alt aspect ar fi că, după felul în care arată vinişoarele, pot să cunosc dacă boala din organism este recentă sau mai veche. Un om bolnav are vinişoare îngroşate, cu ramificaţii vizibile. După tăiere, în funcţie de culoarea şi vascozitatea sangelui, cunosc ce organe sunt afectate şi le spun oamenilor de ce să se trateze.
– Este taiatul sub limba recomandat numai pentru oamenii bolnavi sau şi pentru cei sănătoşi?
– O astfel de operaţie este benefică pentru toată lumea. Se poate face şi preventiv. Nu doare şi nu face rău nimănui. Eu sînt tăiat sub limbă de aproape 30 de ori. N-am fost bolnav niciodată, n-am avut probleme cu ficatul, cu inima cu absolut nimic. Am deja oameni care vin în fiecare an. Este o detoxifiere a sangelui şi a întregului organism. Operaţia durează 15-20 de minute, pană cand sangerarea se opreşte de la sine, fără să lase vreo urmă. Saliva şi apa rece cicatrizează imediat.
Oricum, inainte de toate, consultati un medic specialist si faceti un consult intr-o clinica.
surse: