(FOTO) ”Mumia care țipă”, un mister rezolvat după 132 de ani

„Mumia care țipă” a stârnit un mister uriaș printre cercetători. Descoperită acum 132 de ani, iată că acest mister pare rezolvat.

Specialiştii au denumit rămăşiţele despcoeprite în Egipt ”Mumia care ţipă”. Mumia este conservată într-o stare perfectă nemaivăzută, membrele sale sunt înfăşurate în piele, iar corpul este amplasat într-o piele de oaie, ceea ce indică faptul că persoana nu era ”curată”.

De asemenea, potrivit Descoperă.ro, gura mumiei este deschisă ca şi cum ar fi fost otrăvit. După mai mulţi ani de speculaţii, analizele recente sugerează că rămăşiţele ar fi aparţinut fiului regelui Ramses al-III-lea, ce a încercat să-şi ucidă tatăl.

Corpul a fost îngropat lângă faimoasele morminte de pe ţărmul vestic al Nilului, conform Ministerului Antichităţilor din Egipt. Deşi celelalte mumii erau înfăşurate în pânză albă, mumia care ţipă a fost lăsată să se usuce în sare şi acoperită în piele de oaie.

Mumia a fost descoperită iniţial în 1886, iar experţii au suspectat pentru o lungă perioadă de timp că persoana ar fi fost otrăvită. Dar în urma analizelor recente a fost indicat faptul că ar fi fost spânzurat, mai informează sursa citată.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *