Fotografia document. Cum arăta icebergul de care s-a lovit Titanicul

foto: Express [NL]

O casa de licitatie americana a oferit spre vanzare fotografia care reprezinta icebergul de care s-a lovit celebrul vas „Titanic”, la memorabila data de 14 aprilie 1912. In urma unei cercetari minutioase, specialistii au cazut de acord ca fotografia este autentica.

Fotografia in alb-negru a fost realizata cu doua zile inaintea tragediei, de pe puntea vasului „SS Etonian”, care a trecut in apropierea uriasului ghetar, ocolindu-l.

o-fotografie-senzatioala-icebergul-de-care-s-a-lovit-vasul-titanic-acum-un-secol

Pe fotografie, se afla urmatoarea inscriptie: „Un iceberg albastru, fotografiat de catre capitanul Wood, de pe vasul „SS Etonian” la 12/04/1912 in punctul situat la 41grade si 50 minute longitudine vestica si 49 grade si 50 minute latitudine nordica. Aici s-a produs ciocnirea vasului „Titanic” in noaptea de 14/04/1912, iar la trei ore dupa ciocnire vasul s-a sufundat”. Marinarii Frederik Fleet si Joseph Skarrot, ambii de pe vasul „Titanic”, care au vazut in acea noapte ghetarul, l-au desenat pe hartie. Expertii au comparat schitele celor doi marinari cu fotografia, constatand o perfecta asemanare.

sursa:crystalivc.wordpress.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.