(Galerie Foto) Astăzi a trecut la Domnul Taica Dobri, sau Sfântul din Bailovo, omul considerat înger de către milioane de oameni

foto: knightsoftheholyeucharist.com

Chiar dacă avea o pensie infimă, el îşi dona toţi banii pe care îi are pentru a-i ajuta pe cei din jurul lui. Mai mult, în 2010, bărbatul a donat peste 40.000 de euro Bisericii Ortodoxe Bulgare, bani folosiţi la consolidarea celei mai mari catedrale din Europa de Est, catedrala Alexander Nevsky din Sofia.

Cunoscut drept Bunicul Dobri, bătrânul de 103 ani era considerat unul dintre cei mai mari binefăcători din Bulgaria, după ce a făcut mai multe donaţii incredibile, cu toate că are o pensie de doar 100 de euro, potrivit Izismile.

Îmbrăcat în haine vechi şi având opinci în picioare, bărbatul obişnuia să meargă în fiecare zi zece kilometri pe jos, între satul său natal, Bailovo, şi Sofia, vorbind cu persoanele pe care le întâlnea pe stradă. În anul 2010, un jurnalist care făcea un documentar despre cea mai mare catedrală din Europa de Est, Alexander Nevsky, a descoperit că bătrânul, care obişnuieşte să cerşească şi să trăiască din mâncarea care îi este oferită de trecători, a făcut o donaţie de 40.000 de euro pentru consolidarea lăcaşului de cult.

A salvat o mănăstire, după ce le-a oferit maicilor bani pentru mâncare şi pentru achitarea facturilor la energie electrică timp de o iarnă întreagă.

Astăzi, la 103 ani s-a mutat la Domnul. Dumnezeu să-l țină de-a dreapta sa!

sursa: romaniatv.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.