”Iarba sfântă” din Biblie, tratament în multiple afecțiuni, vindecă rănile, calmează durerea și detoxifiază

foto: Wikționar

În Psalmii lui David există următorul pasaj, din care reiese foarte clar o proprietate de baza a acestei plante medicinale, cu totul speciale: “Purifică-mă cu isop şi voi fi curat, spală-mă şi voi deveni mai alb că zăpadă.” Într-adevăr, aroma proaspătă şi înviorătoare a acestei plante, are un efect purificator asupra psihicului. De altfel, ea este frecvent folosită, datorită acestei acţiuni ale sale, chiar pentru tratarea unor afecţiuni şi tulburări psihice extrem de diverse, de la depresiile uşoare şi până la nevrozele sau chiar psihozele grave. Mai mult, isopul este o plantă cu efecte vindecătoare în multe boli organice, aşa cum vom vedea în continuare.

Forme de utilizare ale isopului

Pulberea

Se obţine prin măcinarea cu râşnița electrică a părţilor aeriene uscate ale plantei, urmată de o cernere (prin sită pentru făină albă) pentru îndepărtarea resturilor nemacinate. Se ia o jumătate de linguriţă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, cu puţină apă.

Maceratul la rece

Se pune o linguriţă de plantă mărunţită într-un pahar de apă şi se lasă la temperatura camerei, să macereze de seară şi până dimineaţă, când se filtrează. Se beau 1-2 pahare pe zi, pe stomacul gol, de regulă înainte de masă.

Câteva recomandări terapeutice ale isopului

Astm, bronşită – se administrează o jumătate de linguriţă rasă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum două săptămâni şi are efecte antiinfectioase puternice, decongestionează traiectul respirator, amplifică imunitatea.

Arsuri la stomac, gastrită, gaze intestinale – se consumă maceratul la rece de isop: 2-3 pahare administrate pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale şi imediat după ele. Contra balonării, se ia pulberea – câte un sfert de linguriţă, înainte de masă.

Depresie, astenie, nevroză astenică – se consumă zilnic o jumătate de litru de macerat de isop îndulcit cu miere. Tratamentul durează minimum 21 de zile şi are o acţiune tonică psihică, favorizează concentrarea şi ajută la eliminarea gândurilor negative (de altfel, chiar în Biblie se menţionează rolul de purificator al psihicului pe care îl are isopul).

Adjuvant în schizofrenie – se administrează, pe parcursul unei zile, două-trei pahare de macerat la rece de isop, în cure de 2 săptămâni, cu o săptămâna de pauză. În medicină populară, se spune că isopul, fiind o plantă sfântă, tămăduieşte sau măcar alină toate bolile sufletului, chemând ajutorul îngerilor şi al lui Dumnezeu.

Adjuvant în boala canceroasă şi în ciroza hepatică – se ia, cu un sfert de oră înainte de masă, un vârf de cuţit de pulbere sau un sfert de pahar de macerat la rece, obţinut din isop. Această plantă are calitatea de a inhiba reflexul vomitiv, de a reda apetitul şi de a induce chiar o stare de bună dispoziţie, fiind un imens ajutor în bolile grave.

Pecauții şi contraindicaţii la isop

În cazul persoanelor care suferă de epilepsie, nu se vor administra mai mult de două grame de isop pe zi, iar un tratament cu isop nu va dura în aceste cazuri mai mult de două săptămâni, cu o săptămână de pauză.

În cazul bolilor respiratorii, isopul nu va fi folosit în fazele congestive extreme.

Sursa: noischimbamromania.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.