Iată ce trebuie să faci ca să-ți întărești imunitatea și să fii ocolit de boli

foto: Kuhne electronic

Iată ce trebuie să faci ca să-ți întărești imunitatea și să fii ocolit de boli:
1. Suplimente cu vitamina C

Mai multe studii au arătat că vitamina C crește imunitatea. De aceea, asigură-te că nu ai carențe de vitamina C în organism. O poți lua în mod natural, din citrice, pătrunjel, ardei gras, spanac, roșii, căpșuni, zmeură, varză. De asemenea, poți lua și suplimente cu vitamina C.

2. Odihna, foarte importantă

Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care dorm între cinci și șapte ore pe noapte sînt cu 30% mai predispuse răcelilor, mai ales cînd stau în preajma persoanelor care suferă de o infecție respiratorie.

Cei care dorm mai mult de șapte ore își reduc cu pînă la 17% riscul de a contracta o boală.

3. Elimină stresul din viața ta

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai sistemului imunitar și este imposibil de evitat. Însă, dacă găsești modalități prin care să îl elimini ușor din viața ta, totul devine mai simplu. Astfel, poți alege să practici meditația.

4. Masurile de igienă, foarte importante

Ca să stai departe de bacterii și de virusuri, sînt foarte importante măsurile de igienă. Astfel, spală-te pe mîini de fiecare dată după ce folosești toaleta sau după ce ai mers cu mijloacele de transport în comun.

5. Fă sport

Sportul aduce multe beneficii organismului, printre care și creșterea rezistenței și întărirea imunității. Mergi la sală de două-trei ori pe săptămînă, dacă nu vrei să te îmbolnăvești, cînd toți cei de la serviciu sînt bolnavi, scrie sfatulmedicului.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.