Încheietura mâinii trădează riscul unei boli de inimă la copil

Dimensiunea incheieturii mainii ii poate ajuta pe doctori sa stabileasca ce copii sunt predispusi riscului de a dezvolta o boala cardiovasculara pe masura ce vor creste.

Cercetatorii au descoperit ca o incheietura a mainii mai mare este asociata cu rezistenta la insulina care ar putea determina o crestere a riscului de a dezvolta, mai tarziu, o boala de inima. Potrivit dailymail.co.uk, rezultatele se bazeaza pe efectuarea unui studiu ce a inclus 500 de copii supraponderali sau obezi carora le-a fost masurata incheietura mainii cu ajutorul unor scanari RMN sau a unei simple bande de masurare.

Incheietura osoasa a mainii a constituit o explicatie pentru diferenta de 20% in ceea ce priveste rezistenta la insulina a copiilor, potrivit Jurnalului Asociatiei Americane a Inimii. Prin simpla verificare a dimensiunii incheieturii mainii – incluzand orice surplus de grasime – s-a putut determina cu ce probleme se vor confrunta copii supraponderali.

„Acest studiu reflecta rezistenta la insulina a copiilor in functie de circumferinta incheieturii mainii. Aceasta se poate masura foarte usor, iar daca munca noastra va fi confirmata de studiile viitoare, circumferinta incheieturii mainii ar putea fi folosita intr-o zi pentru a determina rezistenta la insulina si riscul de boli cardiovasculare”, a declarat prof. Raffaella Buzzetti, care a condus studiul.

Surplusul de grasime la copii si tineri a fost deja asociat cu numerosi factori de risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare incluzand rezistenta la insulina care favorizeaza dezvoltarea diabetului.

SURSA: sanatate.bzi.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.