Înfometarea timp de trei zile vă va îmbunătăți sistemul imunitar. Dovada științifică

foto: The Fresh Toast

În ultimele studii, publicate în ziarul The Telegraph, se spune că înfometarea timp de trei zile va ajuta la restabilirea sistemului imunitar al omului, indiferent de vârsta lui. Această descoperire a fost făcută de o universitate din Carolina de Sud, iar oamenii de știință cred că această realizare este foarte semnificativă.

Oamenii de știință au descoperit că înfometarea provoacă celulele stem să producă noi celule albe în sânge care ajută la combaterea infecțiilor. Acest lucru poate fi foarte util pentru persoanele care au imunitate slabă: pacienții care fac un curs de chimioterapie, precum și persoanele în vârstă, ale căror sisteme imunitare devin mai slabe odată cu înaintarea în vârstă și ei nu sunt capabile să lupte cu boala.

Walter Longo, co-autor și profesor la USC Davis School of Gerontology, a declarat: „Când vă este foame, organismul dumneavoastră încearcă să economisească cât mai multă energie posibilă. Singura modalitate de a face acest lucru este de a recicla toate celulele inutile ale sistemului imunitar, în special cele care au fost afectate.

Longo a mai adăugat că: „Dacă activitatea sistemului imunitar este afectată din cauza chimioterapiei sau a îmbătrânirii, înfometarea vă vă ajuta cu siguranță la restabilirea completă a sistemul imunitar”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.